Sinan BİLGİLİ/İSTANBUL, () BAŞBAKAN Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Diyarbakır'daki operasyonla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kurtulmuş, "7 DAEŞ militanı öldürüldü. 12 'si sağ ele geçirildi. 2 şehidimizin dışında 5 yaralı polisimiz var" diye konuştu.

"ÖNEMLİ BİR DAEŞ GRUBU ETKİSİZ HALE GETİRİLMİŞTİR"
"Göç ve Sosyo-Ekonomik Etkileri" konulu panelde konuşan Kurtulmuş, panel sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kurtulmuş, Diyarbakır'daki operasyonla ilgili sorulan soruya, şu yanıtı verdi:

"Cuma gününden beri takip edilen; farklı istihbarat gruplarının ortak operasyonuyla sabah 04.00'da başladı. Rutin aramalarda koçbaşı ile kapı açılırken beklenmedik şeyle karşılaşıldı. Kapı açılırken bubi tuzakları patlatılarak 2 arkadaşımız şehit oldu. Allah rahmet eylesin. Bu çerçevede 3-4 evde devam eden operasyonlarda 7 DAEŞ militanı öldürüldü. 12 tanesi de sağ olarak ele geçirildi. 2 şehidimiz dışında 5 yaralı polisimiz var. Operasyon kapsamlı operasyon. Başka şehirlerdeki bağlantıları ortaya çıkarılmaya çalışılıyor. Net kimlik tespitleri yok. Bu ölenler içinde ne kadar Türk ne kadarı dışardan gelenler var tespit edeceğiz. Önemli operasyondur. Başarılı devam etmesi planlanıyordu. Sonuçları itibarıyla denebilir ki önemli bir DAEŞ grubu etkisiz hale getirilmiştir. Ama maalesef 2 kardeşimizin şehit olması bizi acıya boğdu. Allah rahmet eylesin."

"EĞER BİR HATA VARSA KUSUR VARSA HELE HELE KASIT VARSA ORTAYA ÇIKARILIR VE GEREKLİ CEZALAR VERİLİR"
Kurtulmuş, Sarıyer'deki terör operasyonu sırasında polisin silahından çıkan kurşunla ağır yaralanan ve tedavi gördüğü Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybeden Dilek Doğan'ın ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmayla ilgili bir soru üzerine şöyle konuştu:

 "Devam etmekte olan bir tahkikat. Yine bir operasyon sırasında ev sahipleriyle polis arasındaki kargaşada hayatını yiitiren genç bir kızımız. Allah rahmet eylesin. Ailesine arkadaşlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Şundan emin olsun miletimiz: Şırnak'ta terörist cenazesinin polis aracına bağlanarak çekilmesi sırasında da ilk gün söyledik; herkes rahat olsun. Arkasında kimler varsa ortaya çıkar. Bu bütün operasyonlar çok zor. Nereden kurşun geleceği belli değil. Çok titiz olmak zorundayız. Ama aynı zamanda vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak mecburiyetindeyiz. 3 emniyet görevlisi açığa alındıysa bu soruşturma da devam ediyor. Eğer bir hata varsa kusur varsa hele hele kasıt varsa ortaya çıkarılır ve gerekli cezalar verilir."

(FOTOĞRAF)