SAMSUN (AA) - Samsun Down Sendromlular Derneğince 21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü etkinlikleri kapsamında "Gerçek Dostlar Kromozom Saymaz" etkinliği düzenlendi.

Altın Meşe Park'ta düzenlenen etkinlikte konuşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, kentsel dönüşüm projesi alanı içerisinde yer alan 3 bin metrekare alanda engelsiz kafeterya yapılacağını söyledi.

Canik'te bütün engelleri kaldırmayı hedeflediklerini belirten Genç, "Yaptığımız bütün projelerin her kesimi kucaklamasını göz önünde bulunduruyoruz. Down sendromlu yavrularımıza bugünün anısına bir müjde vermek istiyorum. Engelsiz kafeterya projesini yakın zaman içerisinde tamamlayacağız. Proje çalışmalarımız hızlı bir şekilde sürüyor. İnşallah burada yavrularımıza sosyal, kültürel ve istihdama yönelik çok amaçlı bir kafe kazandıracağız. Bu yavrularımız toplumumuzun gülen yüzleri. Onlara destek vermeye devam edeceğiz" dedi.

Samsun Down Sendromlular Derneği Başkanı Muzaffer Altuntaş ise, "Samsun'da down sendromlu çocuklar için bir farkındalık oluşturmak adına bu derneği kurduk. Down sendromlu çocuklar için önemli çalışmaların altına imza atıyoruz. Onları istihdama kazandırmak adına bir çok kurslar düzenliyoruz" diye konuştu.