Mustafa TURAPOĞLU- Fatih YILMAZ/ALMUS (Tokat), () - TOKAT’ın Almus İlçesi'nde Yeşilırmak üzerine yapılan Hidroelektrik Santrali (HES) için eylem düzenlendi. 
Almus’a bağlı Çilehane Köyü sınırları içerisinde geçen yıl özel bir firma tarafından Yeşilırmak üzerinde HES çalışması başlatıldı. Başlatılan çalışmalar kapsamında geçen yıl bölgede eylem düzenleyerek çalışmaların durmasını isteyen Yeşilırmak Tozanlı Çevre Platformu üyeleri yeniden bir araya gelerek HES inşaatının yapıldığı bölgeye gitti. Burada 3 gün boyunca çadır kurup geceleyen platform üyeleri Çat Köyü'nde bir araya geldi. Bazı köylülerinde katıldığı eylemde yaklaşık 100 kişi iki kilometre yürüyüp HES inşaatının bulunduğu alana geldi.
JANDARMA ÖNLEM ALDI
Burada grubun önünü kesen jandarma ekipleri, basın açıklamasının yapılacağı bölgeyi gösterdi. Grup üyeleri ile jandarma arasında yaklaşık 10 dakika süren diyalog sonrası grup basın açıklamanın yapılacağı alana geçti. Burada, 'Su haktır sahibi halktır' pankartı açan yaklaşık 100 kişi slogan atıp çalışmaların durdurulmasını istedi.
Grup adına basın açıklamasını okuyan Özge Erdoğan, bölgede HES çalışmalarının durdurulmasını istediklerini belirterek, "HES'ler yıllardır verdiğimiz mücadele rağmen bölgemizde doğal yaşam için büyük bir tehdit oluşturmaktadır. Sizlerin yok saydığınız topraklar var, bu sular bizim vermeyeceğiz, vadimizden çekilin" dedi.
Yapılan açıklamanın ardından platforma üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı. Ayrıca eylem boyunca bölgede ve HES inşaatının çevresinde çok sayıda jandarma ekibinin görevlendirildiği görüldü.

FOTOĞRAFLI