ANKARA İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Yenimahalle, Sincan ve Keçiören ilçelerinde eş zamanlı olarak başlatılan operasyonlarda, PKK/KCK terör örgütünün yurtsever devrimci gençlik hareketi (YDG-H) Ankara şehir yapılanması içinde bulunduğu belirtilen 6 şüpheli hakkın8da ev ve işyerlerinde arama yapıldı.

Yapılan operasyon sonucunda terör örgütünün şehir yapılanması içinde bulunan ve eylem hazırlığında olduğu değerlendirilen B.D., A.Ö. ve Ö.U. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı. Yakalanan zanlılarla birlikte toplam 108 adet CD ve DVD, 1 adet 9 mm. çapında faturasız kuru sıkı tabanca, 8 adet video kaset, 4 adet cep telefonu, 4 Sim Kart, 40 adet şüpheli şahsa ait üye kartviziti, 4 adet YDG-H gençlik yapılanmasına ait örgütsel doküman, 1 adet Disket, 1 adet ev tipi telsiz telefon, 1 adet örgütsel fotoğraf, 1 adet MP-4 Çalar, 3 adet Flash Bellek ve 1 adet dizüstü bilgisayar ele geçirilerek muhafaza altına alındığı belirtildi.

Yapılan operasyonlarda arama faaliyetine katılan 6 İl Emniyet Müdürlüğü TEM unsuru ile birlikte toplam 100 Jandarma personelinin operasyonda görev aldığı belirtildi. Örgüt üyesi olduğu değerlendirilen 10 şüphelinin aranması ve yakalanması çalışmalarına devam edildiği kaydedildi.

Jandarmanın, 25 Temmuz 2015 tarihinde yapılan operasyonda ise Yenimahalle Yakacık mahallesinde ikamet eden örgüt mensuplarının aranmasına yönelik yapılan operasyonda göz altına alınan 2 örgüt üyesinden birinin çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı, birinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı belirtildi.

FOTOĞRAFLI