Azerbaycan Savunma Bakanlığı, 24 Şubat'ta çıkan çatışmada  şehit olan ve mevziler arasındaki arazide kalan 5 askerin cesedinin, uluslararası  kurumların aracılığıyla anlaşma sağlanmasına rağmen Ermenistan'ın yeni talepler  ileri sürmesi üzerine alınamadığını duyurdu. 

Bakanlıktan yapılan açıklamada, 24 Şubat'ta Ermenistan ordusunun  başlattığı büyük çaplı provokasyonları önlerken şehit olan 5 askerin naaşının  çatışma alanından AGİT ve Uluslararası Kızılhaç Örgütü aracılığıyla dün öğle  saatlerinde alınmasının kararlaştırıldığı belirtildi.

Açıklamada, uluslararası kurum temsilcilerinin aracılığıyla cesetlerin  alınması operasyonuna başlarken Ermenistan tarafının anlaşmayı bozarak operasyona  engel olmak için yeni ve kabul edilemez şartlar ileri sürdüğü kaydedildi.

ERMENİSTAN'DAN SABOTAJ GİRİŞİMİ

Bakanlığın bir diğer açıklamasında, Ermenistan ordusunun Talış köyü  yönünde sabotaj girişiminde bulunduğu, Azerbaycan mevzilerine yaklaşmaya çalışan  Ermeni askerlerin geri püskürtüldüğü belirtildi.

Ermeni askerlerin can kaybı vererek geri çekildiği ifade edilen  açıklamada, Azerbaycan ordusundan can kaybı bulunmadığını kaydedildi.

24 Şubat'ta Ermenistan ordusu gece saatlerinde tüm cephe boyunca  Azerbaycan mevzilerine saldırı düzenlemişti.

Cephe hattının Hocavend-Fuzuli yönünde elverişli mevzileri ele  geçirmek isteyen Ermenistan ordusu ile Azerbaycan ordusu arasında şiddetli  çatışma çıkmıştı. Saldırı Azerbaycan askerlerince önlenmiş, Ermenistan ordusu  geri çekilmek zorunda kalmıştı.

Kaynak:Milliyet