Osman URAS/ BODRUM,(Muğla),() - MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, Türk Sanat Müziği'nin unutulmaz ismi Zeki Müren ölümünün 19'uncu yıldönümünde dualarla anıldı. 
'Sanat Güneşi' olarak bilinen Zeki Müren'in anısına, vefatından sonra müze haline getirilen Bodrum'da yaşadığı evinde mevlit okutuldu. Bodrum Müze Müdürlüğü tarafından, Türk Eğitim Vakfı (TEV) ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı'nın katkıları ile düzenlenen anmaya katılan vatandaşlar müzeyi de gezdi. Bodrum İlçe Müftülüğü tarafından görevlendirilen din görevlileri eşliğinde katılanlar dua etti. Anmaya TEV Genel Müdür Yardımcısı Güsel Bilal, TSK Mehmetçik Vakfı İzmir Temsilcisi Emekli Tuğgeneral Mehmet Şahingöz'de katıldı. Katılanlara teşekkür eden ve Zeki Müren'in 'İnsan yetiştirmek istiyorum' dediğini söyleyen eden Bilal, "Onun için Mehmetçik Vakfı ve Türk Eğitim Vakfı olarak bizim tek amacımız var, insan yetiştirmek. Zeki Müren'i hiçbir zaman unutmayacağız. O, bizim sanat güneşimiz. İnşallah seneye daha huzurlu, mutlu ve güzel günlerde, daha çok gence destek olmak için buluşuruz" dedi.
Müzeyi gezenler bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Zeki Müren, 24 Eylül 1996'da, TRT İzmir Stüdyoları'nda katıldığı bir programda rahatsızlanarak hayatını kaybetmişti.

FOTOĞRAFLI