AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, devletin dışında zor kullanan olursa devletin o zor kullananlara hukuk çerçevesinde, meşru çerçevede gereğini yapacağını belirterek, "Biz istiyoruz ki bu ülkede kan akmasın. Bu ülkede gözyaşı olmasın. Bu ülke farklı fikirleri bir arada yaşasın" dedi.

Kurban Bayramı dolayısıyla siyasi partiler arası bayramlaşmalar çerçevesinde, AK Parti'yi ilk olarak CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, milletvekilleri Özcan Purçu, Muharrem Erkek ve PM üyesi Sera Kadıgil ziyaret etti.

AK Parti'de CHP heyetini, Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Ankara milletvekilleri Murat Alparslan, Jülide Sarıeroğlu, Mahmut Sami Malli ve Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Meryem Göka karşıladı.

Tezcan, toplumsal barışa çok ihtiyaç duyulduğu şu dönemlerde kardeşliğin önemini vurguladı. Mina'daki izdiham nedeniyle tüm İslam alemine başsağlığı dileyen Tezcan, güzel, mutlu ve kardeşçe bayramların olduğu günlerin birlikte yaşanmasını diledi.

AK Parti'li Özdağ da bayramların, birlik ve beraberliğe vesile olmasını temenni etti.

Mina'da yaşanan trajedinin herkesi derinden üzdüğünü söyleyen Özdağ, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.

Özdağ, son zamanlarda Türkiye'nin daha fazla birlik ve beraberliğe, kardeşliğe ihtiyacı bulunduğunu belirterek, bayramların da kardeşlik, dayanışma, birlik ve beraberlik anlamına geldiğini söyledi.

Milletin mutluluğu, milletin ve devletin güçlü hale gelmesi, refah seviyesinin artması için parlamentoda hep birlikte çalışmaları gerektiğini dile getiren Özdağ, şöyle konuştu:

"Bütün demokrasilerde, bütün siyasal teorilerde zor kullanma hakkı devlete ait, devlet zor kullanır. Devletin dışında zor kullanan olursa devlet o zor kullananlara hukuk çerçevesinde, meşru çerçevede gereğini yapar. Biz istiyoruz ki bu ülkede kan akmasın. Bu ülkede gözyaşı olmasın. Bu ülke farklı fikirleri bir arada yaşasın. Biz 12 Eylül'leri yaşadık. 60 darbesinden önceki dönemleri yaşadık. Türkiye'ye çok zararlar verdi. İnşallah, farklılıklarımızı zenginlik kabul ederek, beraberce bu topraklarda yaşayalım. Demokrasiyi içselleştirelim. Güçlü bir ordumuz, ekonomimiz olsun. Beraberce yapalım. Bunu TBMM, sivil toplum kuruluşları yapacak. En önemlisi 4 parti beraber yapacağız. İnşallah bu bayram da kardeşliğimize vesile olur."

"Bayramları fırsat olarak değerlendirmek lazım"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, siyasetin kendi içinde doğal bir gerilim yaşandığını ancak bayramların siyasetin o gergin ve gerilimli anlarından çıkıp, daha suhulet içinde daha makul konuşmaların yapılabildiği fırsatlar verdiğini söyledi.

Tezcan, "Bu noktada da gerçekten Türkiye'deki son dönemlerde yükselen gergin ortamın giderilmesi ve siyasetteki o birlik dilinin oluşabilmesi açısından bayramları bir fırsat olarak değerlendirmek lazım. Türkiye'nin normalleşme sürecinde siyaset kurumuna çok büyük görev düşüyor. Birbirimizi anlayarak, dinleyerek, birbirimizin gerçek düşüncelerinin ne olduğunu, siyasetin tartışma dilinin dışına çıkıp başka bir pencereden bakabildiğimizde, sanıyorum Türkiye önümüzdeki dönemde problemlerini çözme konusunda daha büyük bir mutabakatı yakalayabilecektir. Bayramların da buna vesile olmasını diliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Seçim çalışmalarının da konuşulduğu ziyarette konuklara çikolata ve mesir macunu ikram edildi.