AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Öznur Çalık, her isteyenin ev sahibi olabilmesi için bir çalışma başlattıklarını belirterek, konuyla ilgili görüşmelerin sürdüğünü söyledi. Çalık, “İnşaat sektörü şu an ekonomimizin omurgası” dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Öznur Çalık, 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçim çalışmaları kapsamında Malatya Emlak Komisyoncuları Esnaf Odası ile Kahramanmaraş ve İlçeleri Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. Çalık, ilk olarak Malatya Emlak Komisyoncuları Esnaf Odası’nı ziyaret etti. Dernek üyeleriyle bir araya gelen Çalık, "Emlakçılarımız, Türkiye’de ve tüm dünyada çok önemli bir sektörün ayakları. İnşaat sektörünün Türkiye’de gelmiş olduğu nokta dünya için bir marka haline geldi. Dünyanın en iyi iş yapan müteahhitleri kapsamında ikinci sırada Türkiye geliyor. O müteahhitlerimizin yapmış olduğu inşaatların ekonomiye dönüşmesine emlakçılarımız vesile oluyor” diye konuştu.
İnşaat sektörünün çok ciddi manada yol kat ettiğini dile getiren Çalık, şunları söyledi:
“2008 yılında mortgage ile yaşanan süreçte tüm dünyanın yaşamış olduğu bir kriz vardı. Binlerce kez şükürler olsun ki Türkiye’de bu kriz olmadı. İnşaat sektörü şu an ekonomimizin omurgası. Türkiye’de inşaat sektörü güçlenirken, 2008’deki dünyanın yaşamış olduğu krizden etkilenmeden çıktık ve ayakta durmaya devam ettik. Ekonominin ayakta durmasının en önemli sebeplerinden biri inşaat sektörüydü. İnşaat sektörünün yaptığı çalışmalar, vatandaşımıza ucuz konut haline döndü. Vatandaşlarımızın ev alabilmeleri için ucuz konut kredilerine işi döndürdük. Vatandaşlarımızın sosyal konutlarına kavuşabilmesi içinde TOKİ aracılığıyla Malatya’da sosyal konutlar yaptık. Türkiye’de şu anda her isteyenin ev sahibi olabilmesi için, hiç evi olmayan vatandaşlarımıza yönelik Sayın Başbakanımızın bir talimatı oldu. Bu seçim öncesi başlatılan bir çalışma. Gerçekten her vatandaşımızın ev sahibi olabilmesi için bir çalışma başlatalım istedik. Bunlarla ilgili görüşmelerimiz devam ediyor.”
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Öznur Çalık, daha sonra Kahramanmaraş ve İlçeleri Dayanışma Derneği’ni ziyaret ederek, dernek üyeleriyle bir araya geldi. Çalık, ziyaretinde yaptığı konuşmada, "Biz, dünü unutmadan, bugünü yaşayarak, yarını inşa edeceğiz. Sizlerin, atanızın, dedenizin doğduğu yerler Maraş’ın, Sütçü İmam’ın kahraman evlatları olarak Malatya’mıza çok güzel katma değerde bulunuyorsunuz" ifadelerini kullandı.