SAMSUN (AA) - İl Sağlık Müdürü Yusuf Köksal, vatandaşların en temel haklarından olan sağlık hakkının engellenmesine yönelik çirkin saldırıları planlayanları ve gerçekleştirenleri şiddetle lanetlediklerini belirtti. 

Köksal, İl Sağlık Müdürlüğü binası önünde yaptığı basın açıklamasında, 3 sağlık çalışanının terör örgütünün gerçekleştirdiği alçakça saldırılarda hayatını kaybettiğini söyledi.

Aile hekimi Dr. Abdullah Biroğul'un memleketi Diyarbakır’da, sağlık memuru Eyüp Ergen ve ambulans şoförü Şeyhmus Dursun'un da Şırnak’ta uğradıkları silahlı saldırı sonucu şehit edildiklerini anlatan Köksal, onlarca çalışanın alıkonulduğunu, ambulanslara, hastanelere ateş edildiğini, sağlık hizmetlerinin aksatılmaya çalışıldığını kaydetti.

Son olarak Hakkari Şemdinli’deki devlet hastanesinin bombalı saldırı sonucunda neredeyse kullanılamaz hale getirildiğini vurgulayan Köksal, "En büyük zararı Şemdinli’de bizlerden sağlık hizmeti bekleyen haklımız gördü. Vatandaşımızın en temel haklarından olan sağlık hakkının engellenmesine yönelik bu çirkin saldırıları planlayanları ve gerçekleştirenleri şiddetle lanetliyoruz" dedi.

Tek amaçları hayat kurtarmak, insanın sağlığına hizmet etmek olan çalışanların bu tür saldırılara maruz kalmasının asla kabul edilemeyeceğine işaret eden Köksal, şöyle devam etti:

"Sağlık hizmetlerini engelleyerek devlet kurumlarını itibarsızlaştırmayı amaçlayan saldırılar en çok da bölge insanımıza zarar vermekte, onların en temel ve en doğal insani hakkı olan sağlık hizmetlerine ulaşımını güçleştirmektedir. Çalışanlarımızın ve masum insanların hayatlarına kastedilerek gerçekleştirilen bu eylemler, terör örgütünün insani değerlerden ne kadar uzaklaştığının da kanıtı niteliğindedir. Hiçbir dinde, hiçbir kültürde yeri olmayan acizlik göstergesi bu saldırılar ve bu çağ dışı anlayış, dünya medeniyetine önderlik etmiş bu topraklarda kendine yer edinemeyecektir."

Köksal, hastanelerde çalışanların güvenliği için gereken tedbirlerin alındığını, güvenlik güçlerinin terör örgütüne yönelik operasyonlara aralıksız devam ettiğini dile getirerek, ancak teröre karşı en büyük cevabın, en büyük mücadelenin birlik ve beraberlik içinde hareket edilerek verilebileceğini söyledi. 

Tüm engellemelere rağmen din, dil, ırk ayrımı gözetmeden insanlara hizmet etmeye devam edeceklerini bildiren Köksal, "Bu topraklarda binlerce yıldır kardeşçe yaşayan insanımızın sağlığını daha ileriye taşıma gayreti içinde olacağız. Terör bizi asla yıldıramayacak ve asla amacına ulaşamayacaktır. 'Terör değil kardeşlik' diyen gönüller, şifa veren eller kazanacak" diye konuştu.