TRABZON (AA) - Trabzon Büyükşehir Belediyesince yürütülen Sahil Dolgu Projesi'nin (Gülcemal) tahkimat çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşların denizle daha çok buluşmalarını sağlayacak Beşirli ile Kemerkaya Mahallesi'ndeki tünele kadar olan alanda yapılacak yeni dolgu alanı için tahkimat çalışmalarının hızla devam ettiğini belirtti.

Yaklaşık 30 milyon liraya mal olacak tahkimat çalışmalarının tamamlanmasının ardından tarihi ismiyle Gülcemal Vapuru'nun adını taşıyan projenin, bütün sosyal ve kültürel etkinlikleri, tematik alanlarıyla vatandaşların hizmetine sunulacağına işaret eden Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti:

"Tahkimat çalışmalarının 2017 yılı sonuna kadar tamamlanmasını planlıyoruz. Bu proje blok halinde bir dolgu değildir. Rüzgar yönleri de hesap edilerek adeta bir dantel gibi yerleştirilmiş, halkın denizle buluşmasını sağlayacak projedir. Gülcemal Projesi ile sahilde oluşacak yeni yaşam alanları, yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çekecektir. Bu ve diğer projelerimizde bu kente büyük destek veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'na ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum."