AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili adayı Remziye Sıvacı kadına şiddet yasası ile hükümetin kadınlara verdiği önemi gösterdiğini belirterek “Bu yasa kadınlarımıza devletin şefkatini gösteriyor” dedi.
Sıvacı, seçim çalışmaları kapsamında sebze ve meyve toptancı halini ziyaret etti. Ziyaretin ardından da fuar alanındaki pazar yerine geçen Milletvekili adayı Sıvacı, burada bütün esnafları gezerek, hayırlı işler diledi. Pazarcı esnafının sorunlarını dinleyen Sıvacı, AK Parti hükümetleri dönemlerinde esnaf ve sanatkara verilen desteklerden bahsetti. Fuar alanında Taşlıdere öğrenci kermesinin açılışına katılan Sıvacı, alış veriş yaparak öğrencilerin eğitimine destek verdi. Kermeslerin bir hayır çalışması olduğunu ifade eden Sıvacı, “Kermesler bir hayır çadırıdır. Herkesin bu çadırların gölgesine katkı sağlaması gerekiyor. Çadırlarda gölgelerin öğrencilere destek olması gerekmektedir” dedi.
Taçlıdere öğrenci kermesinin ardından pazar yeri ziyaretini sürdüren Sıvacı, Dairecep, Kayadibi, Mecidiye ve Kasımpaşa Mahalleleri için ortak olarak düzenlenen açık hava toplantısına katılarak vatandaşlara kadına şiddet yasasını anlattı. Kadına en çok değer veren siyasi partinin AK Parti olduğuna dikkat çeken Sıvacı şu ifadelere yer verdi:
“Yıllarca kadınlara zulmü reva görenlerin önüne AK Parti duvar örmüştür. Bu duvar kadına şiddet yasasıdır. Bu yasa ile birlikte kadınlarımıza yapılan ve yapılacak olan şiddete karşı getirmiş olduğumuz cezai müeyyideler ile birlikte bir nevi yaşanacak olayların önüne geçtik. İstisnalar mutlaka olacaktır ancak o istisnaların da önüne geçmeye çalışıyoruz. Biz kadınlar bu yasa ile birlikte hükümetin koruması altına girdik ve devletin şefkatli kollarını bu yasayla hissettik. Kadına en çok değer veren siyasi parti bugüne kadar sadece AK Parti olmuştur. Geçmişi hatırlayın, işlenen cinayetler bir takım gerekçelerle tahrik indirimi adı altında şüphelilere neredeyse hapiste bile yatırmadan çıkma hakkı veriyordu. Bugün kadına atılan bir tokat kesinlikle ama kesinlikle karşılığını buluyor.”