AMASYA (AA) - Erkekler Hentbol Süper Lig ekiplerinden Nilüfer Belediyespor'un antrenörü Fatih Işık, "Şu an beklediğimiz pozisyonda değiliz ama ikinci yarıyı hedeflediğimiz yerde bitirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erkekler Hentbol Süper Lig'in sona eren ilk yarısını değerlendirdi.

Geçtiğimiz sezon sonunda Türkiye Hentbol Federasyonu'nun yabancı oyuncu statüsünde aldığı karar ile ciddi bir değişiklik olduğunu söyleyen Işık, "Alınan bu karar, Türk hentbolunun ve takımlarının tamamen yapısını değiştirdi. Daha kaliteli bir lig ve daha kaliteli yabancılardan oluşmuş bir lig boyutuna geldi" diye konuştu.

 

- "Ligin ikinci yarısının daha sert ve zorlu geçeceğini tahmin ediyorum"

Bu sezon ilk yarıya bakıldığında takımlar arasındaki sayı farkının az olduğuna işaret eden Işık, şöyle devam etti:

"İkinci sıradaki takımın 19, sekizinci sıradaki takımın 13 puanda olduğunu görüyoruz. Ciddi bir lig  geçiyor. Bu sezon bakıldığında 11 maç berabere sona ermiş, 13 maç bir farkla ya kazanılmış ya da kaybedilmiş. Bu da ligin ne kadar kaliteli bir yapı içerisinde olduğunu gösteriyor. Bu sezon ligde mücadele eden 13 takımdan 2 tanesi hariç geriye kalan 11 ekip birbirini yenebilme başarısını gösterdi. Değişen bu yeni yapıda takımlar kadrolarını yeniden oluşturdu. Ligin ikinci yarısı ile birlikte takımların kadrolarının daha da oturacağını, ikinci yarının daha sert ve zorlu geçeceğini tahmin ediyorum."

 

- "ikinci yarıyı hedeflediğimiz yerde bitirmeyi amaçlıyoruz"

Nilüfer Belediyespor olarak bekledikleri pozisyonda olmadıklarını ifade eden Işık, "Geçen sezonki kadromuzun yüzde 90'lık kısmını yabancı kuralından dolayı değiştirme kararı aldık. Yeni bir takımız, zaman geçtikçe daha iyi bir takım oluyoruz" diye görüş belirtti.

Özellikle ilk yarının sonlarına doğru aldıkları beraberliklerin lig sıralamasında kendileri açısından etkili olduğunu kaydeden Işık, "Takım olarak bizim hatamız olduğu gibi hakem arkadaşlarımızın da hataları maçlara farklı boyutta etki etti. Artık maçlar o kadar önem kazandı ki bir hata bile maç sonucunu etkileyebiliyor. Bunun için herkes daha ciddi, daha kaliteli, motivasyonu yüksek derecede maçlara hazırlanması gerekiyor. Bu statü sürdüğü sürece, yakın zamanda Türkiye liginin Avrupa’da kaliteli ligler arasına gireceğini düşünüyorum. Biz şu an beklediğimiz pozisyon içerisinde değiliz ama ikinci yarıyı hedeflediğimiz yerde bitirmeyi amaçlıyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.