Küre Belediyesi ve Küre Kaymakamlığı tarafından organize edilen ve geçtiğimiz yıllarda KUZKA’ya sunulan ancak projeye giremeyen ve ilk tercihler listesinde yer alan Tarihi Görünümlü Restorasyon Çalışmaları kapsamındaki Kültür Bakanlığı’nın katkıları ile ilçe Özel İdaresi tarafından lanse edilen çalışmalardan bu yıl Küre’de 2 evin daha restorasyon çalışmaları başladı.
Restorasyon çalışmalarında tarihi doku ve yapıya önem verilerek yapılmasının amaç edildiği belirten yetkililer şu ana kadar 1 adet evin Küre Kaymakamlığı 4 adet evin ise KUZKA destekli proje ile yapıldığını belirttiler.
Konu ile ilgili açıklamada bulunan Küre Belediye Başkanı Kamil Aydınlı," Hali hazırda 2 evimizin çalışmalarına başlandı. Bu çalışmalarda tarihi yapıya özen gösterilerek ’Dış yapı ve çatı dizaynı’ şeklinde devam ediyor" şeklinde konuştu. Bu evlerden bir tanesinin ise Küre için ayrı bir değer taşıdığı belirten Aydınlı,"Atatürk’ün ’Şapka’ konuşmasını yapmak için geldiği İnebolu İlçesi’ne gitmeden önce konakladığı ve kahve içtiği ve şuan özel bir şahsa ait evde de çalışma yapılması. Bu da bizleri ayrıca gururlandırıyor" dedi.