Mustafa AKIN, İstanbul-

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım gerektiği takdirde takıma takviye yapabileceklerini söyledi.



Faruk Ilgaz Tesisleri'ndeki Temmuz ayı Olağan Yüksek Divan Kurulu toplantısında açıklamalarda bulunan Başkan Aziz Yıldırım, "Fenerbahçe gömü mu buldu deniyor. Gömü bulmak isteyenleri 3'üncü köprü ile yeni havalimanı arasındaki alanı tavsiye ederim. Aldığımız arsanın borçlarını ödüyoruz ancak ekonomik olarak büyük değer kazandı" şeklinde konuştu.

"TRANSFER YAPACAK PARAMIZ VAR. GEREKİRSE YİNE YAPARIZ"



Transfer döneminde alınan futbolcular için harcanan paralar hakkında da konuşan Aziz Yıldırım, "Federasyon'dan aldığımız paralar var. Kombine satışlarından gelirlerimiz var. 33 bin kombine sattık. Tahminim bu yıl 40 bini bulacaktır. Yapılan anlaşmalarımız var. Fenerbahçe çok para harcadı, bu paraları nereden buldu, nasıl yapıyorlar deniyor. Takımdan ayrılan oyuncular eğer kalsaydı 18 milyon Euro maaş ödeyecektik. Emenike'nin gitmesi ile beraber bu para 22 milyon 900 bin Euro'ya dönmüş oldu. Birkaç oyuncu daha ayrılırsa bu rakam 26 milyon Euro'ya ulaşacak. Yeni aldığımız oyunculara 24 milyon Euro maaş ödeyeceğiz. Gidenlerden dolayı bütçe de düşüş oldu. Bu sezon toplamda 34.5 milyon Euro bonservis bedeli ödedik. Paranın 20 milyon Euro'su bu yıl gerisi daha sonra ödenecek" ifadelerini kullandı.



Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Kulubü'nün hiçbir yerden ve hiçbir şahıstan da borç para almadığını, takıma gerekli görüldüğü takdirde ise transfer yapabileceklerini belirterek, "Transfer yapacak paramız var. Gerekirse yine yaparız. Paramız var yani. Bundan kaçmayız." diye konuştu.







"FEDERASYON BİZİ LİGDEN ATSIN GÖRELİM"



Voleybol Federasyonu'nun canlı yayın konusunda D-Smart ile anlaşma yaptığını belirten Aziz Yıldırım, kendilerinin yayın gelirleri istediğini fakat federasyonun paranın kendilerine yetmediğini ifade etmesi üzerine de, "Biz de yayınlardan para istiyoruz. Voleybol Federasyonu'na yayın belgesi vermeyeceğiz. Bizi ligden atacaklarını söylüyorlar. Atsınlar görelim" dedi.



Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda olay çıkaranların kombinesini iptal edeceğini söyleyen Başkan Aziz Yıldırım, kulüp antrenörlerinin Milli Takım çalıştırmasına karşı olduklarını da kaydetti.



Başkan Yıldırım, "Antrenör kulüp takımı çalıştırdığı zaman hiç olmayacak oyuncuların aklı çelinerek takım değiştirtiliyor. Bunlar yanlış. Gerekli önlemi alacağız. Milli takımda antrenör olan, kulüp takımlarını çalıştıramaz" dedi.







"RİZE'DEKİ SALDIRI AYDINLATILMALI"



Sarı-lacivertli takımın Rize dönüşü yaşadığı silahlı saldırı olayını kesinlikle aydınlatılması gerektiğini söyleyen Aziz Yıldırım, "Suruç'ta Güneydoğuda yaşanan olayların polislerin askerlerin vurulması kargaşanın daha da artması daha da büyümesinin nedeni Rize olaylarıdır. Rize olayları aydınlatılmadığı müddetçe tarihte faili meçhul cinayet olarak devam edecektir. Devletin bunu aydınlatmasını bekliyoruz. Mahkemede olduğu için olayı gündeme taşımak istemiyoruz. Faillerin bir an önce bulunması gerekiyor. Siyasilerin gündemdeki kavgaları bırakarak olayları çözmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.