MANİSA'nın Yunusemre İlçesi'nde 50'ye yakın sokak hayvanının kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından zehirlenerek öldürüldüğünü iddia eden hayvanseverler, ellerindeki pankartlarla Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin önünde toplanarak sokak hayvanlarına sahip çıkılması için çağrıda bulundu.
Yunusemre İlçesi'ndeki çeşitli mahallelerde geçen hafta içinde 50'ye yakın sokak hayvanın öldürülmesine tepki gösteren Manisa Hayvan Hakları Koruma Derneği üyeleri ile hayvanseverler Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin önünde biraraya geldi. Yaklaşık 100 kişilik hayvansever grubu ellerindeki 'Bu Vebal Hepinizin', 'Öldüren Değil Yaşatan Belediye İstiyoruz', 'İnsanlık Öldü', 'Yaşamak Onların da Hakkı' yazılı dövizlerle Manolya Meydanı'na kadar yürüdü.
Manolya Meydanı'nda toplanan grupta en büyük ilgiyi üzerinde 'Yaşamak İstiyorum' yazılı döviz bulanan 5 yaşındaki Paşa isimli köpek çekti.
Manisa Hayvan Hakları Koruma Derneği Başkanı Reyhan Elbirliler, özellikle hayvan barınaklarında yaşanan yetki karmaşasının sokak hayvanlarının bakımsız halde bırakılmasına sebep olduğunu dile getirdi. Elbirliler, "Manisa'nın büyükşehir olmasıyla birlikte hayvan barınaklarının ilçe belediyelerinin mi yoksa Büyükşehir Belediyesi'nin mi yetkisinde olduğu karmaşası yaşanıyordu. Bu karmaşa sebebiyle ilçe belediyeleri hayvan barınakları 'benim değil' diyerek sokak hayvanlarına bakmamaya, hayvanların ölümüne sebep oldu. Ama Büyükşehir bu durumu yargıya taşıdı. Yargı ise, ilçe belediyelerinin hayvan barınaklarına bakma yetkisi olduğu yönünde kararı verdi. Ancak bu karara rağmen hala ilçe belediyelerinde herhangibir çalışma yok. Bu karmaşanın sürmesiyle de sokak hayvanları ölüyor" diye konuştu.
BÜYÜKŞEHİR ÇAĞRIYA YANIT VERDİ
Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin önünde toplanan hayvanseverlerin çağrısına yanıt veren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, sokak hayvanlarının toplanması ve toplama merkezlerine götürülmesi ile ilgili açıklama yaparak "İdari yargı hayvanların toplama görevinin sadece Büyükşehir Belediyesi'nin görevi olmadığını, ilçe belediyelerinin görevi olduğunu belirten bir karar aldı. Bu karar doğrultusunda ilçe belediyeleri hala bir çalışma yapmıyor. Büyükşehir Belediyesi olarak barınak yapılması için yer arıyoruz. Şuanda yer bulmadığımız halde barınak ihalesi yaptık. İlk etapta 5 barınak yapılacak. Bu konuda ilçe belediyelerine ve valiliğimize yer bulunması için yazı yazdık. Ayrıca sokak hayvanlarını kısırlaştırmak için çalışma yapıyoruz. Biz ilçe belediyelerini çözüm noktasında yanımızda görmek istiyoruz" diye konuştu.
Açıklamaların ardından hayvanseverler, Büyükşehir Belediyesi'nden ayrıldı.

FOTOĞRAFLI