Gaziantep’te terör örgütü PKK/KCK’nın gençlik yapılanması YDG-H içerisinde faaliyet gösteren şahısların kentte olası saldırılarına karşı güvenlik tedbirleri arttırılmış, tedbirler çerçevesinde 6 Mart 2016 tarihinde Gaziantep’in Şahinbey ilçesi Akdere Mahallesi 2. Cadde üzerinde yer alan Selahattin Eyyübi Gençlik Merkezi önünde bulunan Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne ait zırhlı Shortland ismiyle tabir edilen zırhlı araç, kimliği belirsiz şahıs ya da şahıslarca silahlı saldırıya uğramıştı. Saldırıda zırhlı araçta maddi hasar meydana gelmiş, herhangi bir yaralanma ve can kaybı olmamıştı. Olayın ardından fail ya da faillere zırhlı araçtaki ekipler tarafından karşılık verilerek, kişiler takibe alınmıştı. Ekipler, çevredeki güvenlik kameraları ve mobese görüntüleri incelenerek tespit edilen aracı yakalama çalışmaları başlatmıştı.



20 Mart 2016 tarihinde ise Şahinbey İlçe Emniyet Müdürlüğü Düztepe Polis Merkez Amirliği arka kısmında bulunan nöbetçi kulübesi kimliği belirsiz şahıs ya da şahısların silahlı saldırısına uğramıştı. Bu saldırıda maddi hasar meydana gelmiş, herhangi bir yaralanma ve can kaybı yaşanmamıştı. Olayı gerçekleştirilen fail ya da faillerin tespitine yönelik yapılan olay yeri incelemesinde 3 adet pompalı tüfek kartuşu ele geçirilmişti. Kaçan fail ya da faillerin yakalanmasına yönelik bölgede bulunan güvenlik kameraları ve mobese görüntüleri incelenerek teknik analiz ve değerlendirmeler yapan ekipler, eşkal ve kıyafet bilgileri belirlenen failin yüzünü kapatarak saldırıyı gerçekleştirdiği, olay yerinden koşarak uzaklaştığı ve kendisini bekleyen ikinci bir kişi ve bir motosiklet yardımıyla olay yerinden kaçtığı tespit edildi.

İKİ OLAYIN DA FAİLİ AYNI KİŞİLER ÇIKTI

Her iki saldırı olayını detaylı olarak, soruşturan polis ekipleri, her iki olay ile ilgili eşkal ve diğer bilgiler tüm ekiplerle paylaştı. Ekipler kısa sürede Şahinbey Akdere Mahallesi’nde belirtilen özelliklere sahip aranan araç ve içerisinde bulunan iki şahsı gözaltına aldı. Araçta 1 adet pompalı tüfek elde eden ekipler, yakalanan zanlılar ve 17 günde gerçekleşen 2 saldırıyı gerçekleştiren eşkal ve saldırıda kullanılan araç ve malzemeleri karşılaştırdı. Düztepe Polis Merkez Amirliğine yapılan saldırıda olay yerinde elde edilen kartuşların yakalanan şahıslardan ele geçirilen pompalı tüfek ile eşleştirildi. Karşılaştırmada her iki silahlı saldırı eylemini gerçekleştiren şahıslar olduğu ve aracın ilk saldırıda kullanılan araç olduğu tespit edilirken, pompalı tüfek ile kartuşların kriminal inceleme sonucu alınan balistik raporda eşleştiği belirlendi.

Yakalanan F.N. ve M.A.K. isimli şahıslar ile ilgili adli tahkikat sürüyor.