Kuşadası Belediyesi tarafından yaşlı ve engelli vatandaşlara ihtiyaç duydukları bakımı ev ortamında sağlayabilmek amacıyla kurulan Evde Bakım Birimi büyük bir titizlikle hizmet veriyor.
Kuşadası Belediyesi’nin yatağa bağımlı, yaşlı ve engelli olmaları nedeniyle ev işlerinde ve kişisel bakımlarında güçlük çeken vatandaşlar için oluşturduğu Evde Bakım Birimi, periyodik aralıklarla toplam 70 evi ziyaret ediyor. Evde Bakım Birimi personeli hasta, yaşlı ve engellilerin kişisel bakımları ile ev temizliklerinin yanı sıra tadilat, tamirat gibi işleri ile de yakından ilgileniyor. "Yalnız değilsiniz, yanınızda biz varız" sloganı ile 25 evi her gün, 45 evi ise haftada bir ziyaret eden Evde Bakım Birimi, ihtiyaç duyan vatandaşlara elleriyle yemek yediriyor, üstlerini değiştirip ilaçlarını düzenli almalarını sağlıyor. Çağrı merkezine yapılan başvuruların ardından sosyal incelemesi tamamlanan ve hizmetten yararlanmaları uygun görülen kişiler ise aldıkları hizmetten ve gördükleri ilgiden oldukça memnun.
- EVDE BAKIM BİRİMİ NASIL ÇALIŞIYOR?
Kuşadası Belediyesi tarafından sunulan bu hizmetten faydalanabilmek için hasta veya hasta yakınlarının belediyeye müracaat etmeleri gerekiyor. Engelli ve 60 yaş üzerindeki vatandaşların 444 71 14 numaralı çağrı merkezine başvurmaları veya resmi başvuru sonucu oluşan müracaatlar üzerine, uzman ekip ön inceleme yapmak üzere evleri ziyaret ediyor. Durumu yasa ve yönetmeliklere uygun olan tüm vatandaşlar hizmetten yararlanabiliyor.