Şekerbank, Ladik ve Kavak İlçeleri Süt Üreticileri Birliği ile ‘Hasat Kart’ protokolü imzaladı. Protokol çerçevesinde, Ladik ve Kavak İlçeleri Süt Üreticileri Birliği ’ne kayıtlı olan çiftçilerin, ekim zamanı nakit sıkıntısı çekmeden mazot, yem, gübre, tohum alımını kapsayan tarımsal girdi ihtiyaçları uygun ödeme koşullarıyla karşılanacak. 

Şekerbank Samsun Şubesi ile Ladik ve Kavak İlçeleri Süt Üreticileri Birliği arasında ‘Hasat Kart’ protokolü imzalandı. Şekerbank Karadeniz Bölge Müdürü Süleyman Kutlu ve Şekerbank Samsun Şube Müdürü Engin Atar ile Ladik ve Kavak İlçeleri Süt Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Esat Gece arasında imzalanan protokol sayesinde çiftçiler, Hasat Kart ile finansman ihtiyaçlarını karşılayabilecek, tedarikçilerden her türlü tohum, mazot, gübre ve fide gibi ihtiyaçlarını alabilecek, ödemesini ise hasat zamanında yapabilecek. Ayrıca, ‘Aile Çiftçiliği Bankacılığı’nı başlatan Şekerbank; küçük arazilerin birleştirilmesini sağlamak, tarımsal üretimde verimliliği artırmak, kolektif tarımı özendirmek ve yerel kültürün yok olmasını önlemek amacıyla, sunduğu ürün ve çözümler ile çiftçi ailelere de destek olacak. Protokol sayesinde çiftçiler nakit ihtiyaçlarını ise uygun vade ve faiz oranları ile karşılayabilecek. 

‘Hasat Kart’ protokolünün imza töreninde konuşan Şekerbank Karadeniz Bölge Müdürü Süleyman Kutlu, “Hasat Kart sayesinde çiftçilere her türlü finansman ihtiyaçlarını anında karşılama imkânı sunuyoruz. Öte yandan çiftçiler tedarikçilerden temin ettiği tohum, mazot, gübre ve fide gibi ihtiyaçlarını da ‘Hasat Kart’ ile alabiliyor, ödemelerini ise hasat zamanında yapabiliyor. Hasat Kart’a eklenen tarım sigortası ödeme özelliği ile de olası tüm risklere karşı tarım üretimini ve de çiftçilerin gelirlerini güvence altına alıyoruz” şeklinde konuştu. 

“Sigorta primlerinin yüzde 50’sini Hasat Kart ile ödeme imkânı” 

Çiftçilerin sigorta primlerinin yüzde 50’sini Hasat Kart ile ödeme imkânı sunduklarını belirten Süleyman Kutlu,“Tarım sigorta primlerinin yüzde 50’si devlet tarafından karşılanırken, TARSİM ile gerçekleştirdiğimiz işbirliği sonucunda çiftçilere, sigorta bedelinin diğer yüzde 50’sini de Hasat Kart ile ödeme imkânı tanıyoruz. Bu sayede üreticiler TARSİM sigorta prim ödemelerini uygun koşullarda ve belirledikleri vadelerde hasat zamanı yapabiliyorlar” dedi.  

Esat Gece: “Hasat Kart protokolünü tüm üyelerimizle birlikte destekliyoruz."

Ladik ve Kavak İlçeleri Süt Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Esat Gece de, protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, Şekerbank'ın çiftçiler için başlattığı kampanyalar ile ilgili olarak çiftçiler adına duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve konuşmasını şöyle tamamladı: "Şekerbank hasat dönemleri dışında çiftçilerimizin nakit ihtiyaçlarını karşılayarak her zaman onların yanında olmuştur. 'Hasat Kart' protokolünü, Ladik ve Kavak İlçeleri Süt Üreticileri Birliği olarak destekliyor ve üretene finansal destek sağladığı için Şekerbank'ı kutluyorum."