Bakanlar Kurulu’nda, açığa alınan memurlarla ilgili çarpıcı bir öneri geldi. Buna göre, FETÖ üyeliği kapsamında ihbar edilen memurlar, sağlam deliller yoksa “gri memurluğa” alınacak. 3-4 yıl yakın takip başlayacak. FETÖ bağı tespit edilen ve delillendirilenler atılacak.



Darbe girişiminin ardından kamuda FETÖ/PDY şüphesi ya da tespitiyle açığa alınanların sayısı 70 bine ulaştı. En çok açığa alma yapan kurum 22 bin kişi ile Milli Eğitim Bakanlığı olarak göze çarpıyor. Bunu yaklaşık 9 bin ile Türk Silahlı Kuvvetleri, 8 bin ile Emniyet Genel Müdürlüğü, 6 bin kişiyle Sağlık Bakanlığı takip etti. Açığa alınan memurların soruşturma geçirmeden ihraç edileceği söylentileri sonrasında atılacak adım da netleşmeye başladı.

SORUŞTURMALAR YÜRÜTÜLÜYOR
Bakanlar Kurulu’nda söz konusu memurlarla ilgili bir öneri gündeme geldi. Buna göre, kamu kurumları, açığa aldığı memurlar hakkındaki idari soruşturmaları tamamladıktan sonra çıkan sonuca göre ihraçlara başlayacak.

Ancak, bakanlıklara günlük gelen ihbarlar ayrı değerlendirmeye tabi tutulacak. İhbar edilen tüm memurlar için açığa alma işlemi uygulanmayacak. Bu memurlar için “gri memurluk” sistemi uygulanacak. Hakkında ihbar yapılan memurlar “çok şüpheli”, “şüpheli” ve “az şüpheli” olarak sınıflandırılacak. İhbarın yanında sağlam delilleri olanlar soruşturma sonucuna göre memurluktan atılacak. “Az şüpheli” gruptaki memurlar bakanlık birimleri tarafından 3-4 yıl yakın takibe alınacak. Yapılan takipte FETÖ ile bağlantısı tespit edilenler delilleriyle ihraç edilecek.

SAĞLIKÇILAR İÇİN GÜNDE 500 İHBAR GELİYOR
Operasyonlar devam ederken sadece Sağlık Bakanlığı’nda çalışan personelle ilgili FETÖ bağlantısı iddiasıyla günlük 500 ihbar geldiği öğrenildi. Hakkında ihbar yapılan memur için inceleme başlatılıyor.




(Habertrük)