ADAPAZARI (Sakarya) () - SAKARYA'da 2010 yılında faaliyete geçen, kentin en büyük alışveriş merkezinin ortakları arasında çıkan anlaşmazlığın ardından açılan davada mahkeme, yaklaşık 100 milyon liralık yüzde 56 hisseyi 'hisselerin usulsüz devredildiği' gerekçesiyle eski sahiplerine verilmesine karar verdi.
Sakarya'nın Serdivan ilçesinde 2010 yılında açılan, kentin en büyük ticari işletmelerinden olan alışveriş merkezi, ekonomik sıkıntı nedeniyle işadamı Orhan Kocabıyık'a satılması için ortaklar sözleşme imzaladı. Ancak sözleşmenin imzalandığı gün iddiaya göre Yönetim Kurulu karar defterine tek pay sahibi olarak Orhan Kocabıyık'ın adı yazıldı.
Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Mersinoğlu ve ağabeyi Adnan Mersinoğlu yüzde 56'lık hisselerinin imzaları taklit edilerek devredildiğini öne sürünce konu yargıya taşındı. Sakarya 2'nci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde ‘Hisselerin iadesi davası’ , Sakarya 3'ncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde ise ayrıca İşadamı Orhan Kocabıyık ve muhasebeci Ercan A. hakkında Sakarya 'özel belgede sahtekarlık ve dolandırıcılık' suçlamasıyla dava açıldı.
Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 3 yıl süren dava sonrasında mahkeme AVM’nin yüzde 56’lık hisselerinin usulsüz ve 12 ayrı sahte belge ile iade edildiği iddiasıyla, eski sahipleri Adnan Mersinoğlu ve Orhan Mersinoğlu ile Serdivan Mağazacılık A.Ş.ye geri verilmesine karar verdi. Bu kararla iade edilen yüzde 56 hisselerin yaklaşık 100 milyon lira olduğu belirtildi. Karara hisseleri devralan işadamı Orhan Kocabıyık’ın Yargıtay nezrinde itirazda bulunacağı belirtildi.
Hisse devirleriyle ilgili 3'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan ceza davasına ise devam ediyor.