GİRESUN (AA) - Giresun Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Aygün Attar, "Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Cumhurbaşkanının kızına yönelik böylesi bir itibarsızlaştırma çabasının medya veya sosyal medyada yer alabilmesi ne Türk devlet geleneği bakımından ne de milli örfümüz bakımından kabul edilebilir" dedi.

Prof. Dr. Attar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Lazika İslam Emirliği tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'a evlilik teklifinde bulunulduğu yönünde sosyal medyada yer alan iddiayı kınadı.

Milletin tam manasıyla ileriye taşıyabilmenin temel gereklerinden birinin de kadının topum hayatı içindeki yerinin hak ettiği düzeyde olması olduğunu belirten Attar, "Kadının iş, siyaset, hukuk, bilim ve sivil toplum faaliyetleri dahil her alanda varlık göstermesi hem milli hem de milletlerarası düzeyde ilerlemenin vazgeçilmezidir" ifadesini kullandı.

Rektör Attar, kadının toplum içindeki konumuna tahammülsüzlüğün her gün bir başka çirkinlikle gündeme geldiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz günlerde bu hayasızlığın en ileri örneklerinden birisi de Sayın Cumhurbaşkanımızın kızının ve IŞİD terör örgütünün isminin kullanılması suretiyle başlatılan, muhtemelen uluslararası bağlantıları olan, edep, haysiyet ve ahlak yoksunu kampanya ile görülmüştür. İkisi kız olmak üzere üç evladın annesi, bir akademisyen, bir araştırmacı ve bir yönetici olarak bu çirkinlikleri şiddetle kınıyorum."

Ülkenin terör saldırıları ile yıpratılmaya ve toplumda kutuplaşmanın teşvik edilmeye çalışıldığını ifade eden Attar, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Cumhurbaşkanı'nın kızına yönelik böylesi bir itibarsızlaştırma çabasının medya veya sosyal medyada yer alabilmesi ne Türk devlet geleneği bakımından ne de milli örfümüz bakımından kabul edilebilir" diye konuştu.

Prof. Dr. Aygün Attar, "Bundan bir süre önce deneyimli bir siyasetçi ve anne kimliği ile tanıdığımız, aynı zamanda akademisyen olan TBMM Başkan Vekiline yine kadın kimliği üzerinden ahlaksızca saldırılmış olduğu düşünüldüğünde bu konudaki duyarlılık çağrımın daha iyi anlaşılacağına inanıyorum" ifadesini kullandı.

Yaşanılan tüm bu örneklerin, toplumda çeşitli vesilelerle ismi öne çıkmış olan kadınların kolayca kişisel ve siyasi çıkarlar uğrunda hedef haline getirilebildiğinin göstergesi olduğuna dikkati çeken Attar, "Bu gibi çirkin ve ahlak dışı kampanyaların her türlüsünü, nedeninden ve hedefinden bağımsız olarak şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Sosyal adaletten dem vuran insan hakları ve demokrasi kavramlarını dillerine pelesenk edenlerin bu çirkinlikler karşısındaki sessizliğini de aynı şiddetle kınıyorum" dedi.

Prof. Dr. Attar, tüm kamuoyunu bu tür olaylar karşısında gereken tepkiyi göstermeye çağırarak, bir anne, bir akademisyen ve bir yönetici kadın kimliğiyle üzerine düşen görevi yerine getireceğini kaydetti.