MUĞLA'nın Milas İlçesi Pınarcık Mahallesi'nde 92 yıldır sürdürülen Kaddak Deve Bayramı etkinliklerinde, köy meydanını dolduran mahalle sakinleri, birbirinden ilginç kostümleri ve skeçleri ile keyifli saatler geçirdi.
Milas İlçesi'ne bağlı 900 nüfuslu Pınarcık Köyü'nde Cumhuriyetin kuruluşu ile başlayan 92'inci Kaddak Deve Bayramı kutlamaları kapsamında yaklaşık iki aydır hazırlık yapan 300 köylü, köy meydanını dev bir sahneye çevirdi. Eski adı Mersinet olan köyde her Cumhuriyet Bayramı gecesinden itibaren eğlence düzenleyen köylüler, bu yıl da ilginç yüzlerce kostüm çeşidi, davul zurna ve müzik eşliğindeki oyunlarıyla izleyenlerden alkış aldı.
Pınarcık köylülerinden Hüseyin Ünlü, "Köylülerimiz kendi yazdıkları küçük skeçler, çeşitli interaktif oyunlarda rol alıyor. Davul zurna eşliğinde develeri koşturuyor, oynatıyor, zeybekler oynuyorlar. Bütün bu eğlenceye sadece bir kural hakim; oyunculara ve seyircilere zarar vermeyeceksiniz. Bu kıyafetler içindeki kişilere tanınmamak ve deşifre olmamak şartı ile oyunlarda ahlaki sınırlar içinde her türlü doğaçlama serbest. Bu eğlenceyi çevre köy ve kasabalardan yüzlerce insan izlemeye geliyor. Bu gösterilerin Kaddak Deve Bayramı olarak anılmasının sebebi ise eğlenceler sırasında kulanılan, içine iki kişinin girerek oynattığı yapay bir devenin kuru kafa hayvan iskeletinden iki çenesi arasına lastik bağlanarak çıkartılan 'kat kat' sesidir. Onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış, binlerce yıllık sosyal ve kültürel birikime sahip bu köyün insanları demokrasiye inanan, bağlanan ve onu geliştirmek adına sımsıkı bağlandığı Cumhuriyet değerlerini kendine özgü, görülmeye değer, çok özgün oyun ve eğlenceleriyle kutluyor. Bu oyunda bugüne kadar ben de dahil rol almayan hiçbir köylü yok. Dedelerimizin mirasını koruyoruz" dedi.

FOTOĞRAF