ANKARA, () - BAŞBAKANLIK Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Mekke'de yaralanan Türk hacıların Türkiye'ye getirileceğini duyurdu.
AFAD tarafından yapılan açıklamada, Mekke'deki vinç kazası ile Mina bölgesinde meydana gelen izdihamda yaralanan 25 kişinin AFAD koordinasyonunda; Diyanet İşleri Başkanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı işbirliği ile Türkiye'ye getirileceğini belirtildi. Açıklamada, şöyle denildi:
"Mekke'de yaşanan vinç kazası ile Mina bölgesinde meydana gelen izdihamda yaralanan Türk hacılarımız Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda, Diyanet İşleri Başkanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı işbirliği ile Türkiye'ye getiriliyor. 27 Eylül 2015, Ankara / Suudi Arabistan'ın Mekke şehrinde meydana gelen vinç kazası ile Mina bölgesinde yaşanan izdihamda yaralanan Türk hacıların tedavisi Türkiye'de devam edecektir. Aralarında Mekke'de hac ibadetlerini yerine getirdikleri sırada hastalanan Türk hacılarının da bulunduğu toplam 25 yaralı ve hastanın, Genelkurmay Başkanlığı'na ait bir nakliye uçağı ile bu gece Ankara'ya ulaşması beklenmektedir. Etimesgut'tan bugün saat 17:00'de kalkacak özel donanımlı nakliye uçağında yaralı ve hasta Türk hacıları için Sağlık Bakanlığı'ndan 12 kişilik bir sağlık ekibi de hazır bulundurulacaktır. Mekke'de yaşanan elim olaylarda hayatını kaybeden hacılarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine sabır ve başsağlığı; yaralı ve hasta hacılarımıza da acil şifalar temenni ederiz."