ELVİNDER ve Ebruli Yaşam ve Sanat Derneği'nin ortaklaşa yürüttüğü İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından onaylanan, 'Türkiyemin Kadınları El Ele' projesinin tanıtımı Samsun'da gerçekleştirildi. Samsun'da siyasiler ve STK'larda görev kadınların katıldığı bir programla 'Türkiyemin kadınları ele ele' projesini tanıtan ELVİNDER Başkanı Yeşim Gürsoy, amaçlarının Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yılında, 7 bölgeden kadın sivil toplum kuruluşlarını buluşturarak, iş birliği sağlamak olduğunu söyledi.

TOPLUMU İLGİLENDİREN KONULAR İÇİN ORTAK ÇÖZÜM

İlkadım ilçesindeki My House otelde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Gürsoy, "Türkiyemin kadınları el ele projesini biz temmuz ayında yazmaya karar verdiğimizde tam da böyle şeyler yaşarsak biz ne yapabilirizi düşünerek yola çıkmıştık. Keşke böyle bir felaketi yaşamasaydık. Yüreklerimizi enkaz altında bırakmadan bunların çözümleri ve çabalarını konuşuyor olsaydık. Toplumsal mücadele ettiğimiz olaylarda, bilincin artırılması konusunda bu projeyi hazırladık" dedi.

AMAÇLARI ANLATTI

Projenin amaçlarından bahseden Gürsoy, "Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında ülkemizin 7 bölgesinden kadın sivil toplum kuruluşları (STK) buluşturarak, kadın STK’ların insan kaynakları kapasitelerini güçlendirerek, birbirlerini yakından tanıması ve STK’ların iş birliğini sağlamak, bölgeler arası farklılıkları ortadan kaldırarak kadınları kaynaştırmak, dayanışmayı artırmak ve hızla değişen dünyaya kendilerini, ailelerini ve toplumu taşıyarak, ülke sorunlarının çözümüne katkı sağlamak, kendi çabaları ile işletme kuran, kooperatifleşen, KOSGEB gibi fonlardan destek alan girişimci kadınların başarı hikayelerini paylaşacağı, girişimci kadınlara rol model olmak, desteğe ihtiyacı olan kadınlara mentorluk yapmak, eğitim, çalıştay ve atölye çalışmalarında devlet desteklerini tanıtmak, iş potansiyellerine örnekler vermeyi amaçlıyoruz. Cumhuriyerimizin 100.yılımızda Türkiye'nin kadınları olarak konfederasyonumuzla Türkiye'ye merhaba demek istiyoruz" diye konuştu.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.