Engin ANAK/ALANYA (Antalya), () - ANKARA'da 95 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı terör saldırısı, Antalya'nın Alanya İlçesi'nde oturma eylemiyle protesto edildi.
Şehir merkezindeki PTT binası önünde toplanan, aralarında HDP, DİSK, KESK, Eğitim-Sen, TTB üyelerinin de bulunduğu yaklaşık 200 kişilik grup oturma eylemi yaptı. Polisin güvenlik şeridi oluşturduğu eyleme katılanlar 'Üzgünüz, öfkeliyiz, isyandayız, yastayız. Korkmayacağız, yılmayacağız, unutmayacağız' yazılı pankart ile patlamada hayatını kaybeden ve yaralananların fotoğraflarını açarak terör karşıtı sloganlar attı.
Eylemde konuşan Eğitim-Sen Alanya Temsilcisi Hüseyin Erdem, Alanya'dan Ankara'ya giderek patlamada ölen Ebru Mavi, Sevim Şinik, Mehmet Tevfik Dalgıç, Hasan Baykara, Filiz Fatma Batur ve Bedriye Batur'un ailelerine sabır diledi. Miting öncesi peş peşe patlatılan iki bombayla onlarca kişinin yaşamını yitirdiğini belirten Hüseyin Erdem, "Bu saldırı sonucunda birçok arkadaşımız hayatını kaybetmiş, yüzlerce arkadaşımız da yaralanmıştır. Barış talebinden rahatsız olan malum güçler yine harekete geçmiş, tek hedefi barış taleplerini haykırmak olan onbinlerce insanın içinde bomba patlatarak savaş ve kandan beslendiklerini bir kez daha gösterdiler" dedi.
Patlamanın ardından polisin kalabalığa biber gazı ile müdahale ettiğini iddia eden Hüseyin Erdem, "Patlamanın hemen ardından polisin gaz bombalı saldırısı nedeniyle yaralılara zamanında müdahale yapılamamıştır. Polisin bu tutumu katliamı gerçekleştirenlerin amacına ulaşmasına, güvenlik güçlerince nasıl göz yumulduğunu açıkça göstermektedir" diye konuştu. Hüseyin Erdem, şöyle devam etti:
"DİSK, KESK, Eğitim- Sen, TTB ve TMMOB olarak hayatını kaybedenlerin yasını tutmak ve barış istemeyenleri protesto etmek amacıyla 12 ve 13 Ekim tarihlerinde iş bırakma kararı alınmıştır. Barış için ölen ve ölümü göze alanlar olarak her fırsatta savaş çığırtkanlığı yapanlara karşı 'inadına barış' diyen barış savunucularını göz göre göre katledenleri ve bu katliamın gerçekleşmesine neden olanları lanetliyoruz. Hepimizin başı sağ olsun."
Açıklamanın ardından 20 dakika oturma eylemi yapan grup dağıldı. Patlamada ölen Sevim Şinik ve Mehmet Tevfik Dalgıç'ın cenazelerinin saat 18.00'de Alanya'ya getirileceği belirtildi.

FOTOĞRAFLI