Malatya’nın doğu girişinde bulunan eski YİMPAŞ alışveriş merkezi ile etrafındaki boş binalar ile araziye konaklayan Suriyeli mülteciler Büyükşehir Zabıtası tarafından ikaz edilerek kaldırıldı.
Konuyla ilgili olarak verilen bilgilere göre, vatandaşların şikayeti üzerine harekete geçen Büyükşehir Belediyesi Zabıta Ekipleri, beraberinde Emniyet güçleri ile birlikte eski YİMPAŞ binası etrafından konaklayan Suriyelilerle irtibata geçti. Toplam 9-10 aileden oluştuğu tahmin edilen 60-70 kişilik Suriyelinin işgal ettikleri alanın özel mülkiyet olduğu belirtilerek, alanı boşaltmaları istendi.
Seyahat ettikleri bir aracın arızalandığını beyan eden Suriyelilere, aracın tamiri konusunda yardım eden Büyükşehir Belediyesi Zabıtası, kısa süre içerisinde Suriyelilerin hareket ederek, konakladıkları yeri boşaltmalarını sağladı.
Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığına bağlı Zabıta Şube Müdürlüğü ekipleri, Suriyelilerin sözkonusu alana tekrar dönmeleri ihtimaline karşı belli bir süre bölgede beklerken, daha sonra da ara ara kontroller yaptı.