ERZURUM'un Narman İlçesi'ne bağlı Karapınar Köyü'nde bu yıl 5'inci düzenlenen 'Geleneksel Fırat Binici Karakucak Güreşleri'nde renkli görüntüler ortaya çıktı. Güreşleri izlemeye gelen ve yörede 'Gülen Adam' olarak tanınan Köksal Bozdemir, er meydanına renk kattı.
İlçe merkezine 15 kilometre uzaklıktaki 12 hane, 70 nüfuslu Karapınar Köyü meydanında düzenlenen güreş karşılaşmalarına 15 boyda çeşitli illerden toplam 250 pehlivan katıldı. Güreşleri Narman Kaymakamı Murat Eren, Uzundere Kaymakamı Hacı Arslan Uzan, AK Parti Erzurum 5'inci sıra Milletvekili adayı Orhan Deligöz, AK Parti Narman İlçe Başkanı Zafer Rüşen, Narman Muhtarlar derneği Başkanı Mahmut Özcan ve çok sayıda kişi izledi. Zaman zaman etkili olan yağmur ve rüzgara aldırmayan pehlivanlar dereceye girebilmek için mücadele ettiler.
Karapınar köylülerinin katkısıyla düzenlenen güreş karşılaşmalarında dereceye girenlere dağıtılacak ödüller için para yardımı kampanyası düzenlendi. Protokol, güreş severler ve güreş antrenörlerinin de katkıda bulunduğu kampanyanın ardından bu defa da 'Meydan Ağası' için açık artırma yapıldı. 5 kişinin katıldığı meydan ağalığını 15 bin lira ile işadamı Mustafa Altun aldı. Meydan ağası Mustafa Altun'a kupası Narman Kaymakamı Murat Eren tarafından verildi.
Köylülerin katkılarıyla bu organizasyonu 5 yıldan bu yana düzenlediklerini belirten Suat Binici, ata sporu güreşin gelecek nesillere de aktarılması için destek istediklerini belirtti. Binici, "Amacımız ata sporumuzu güncel tutmak ve nesillere bu spor dalını sevdirmek, yaygınlaşmasını sağlamak ve en önemlisi de birlik ve beraberliği sağlamaktır. Kendi çabalarımızla düzenlediğimiz güreşleri bu yıl beşinci kez düzenledik inşallah seneye de altıncısını yapacağız" dedi.
Güneşli ve sıcak havada başlayan güreş karşılaşmaları akşam saatlerinde etkili olan şiddetli rüzgar ve ardından gelen sağanak yağmura rağmen oldukça renkli ve heyecanlı geçti. Havanın da soğumasıyla üşüyen güreşçiler ısınmak için kıyasıya yarıştı. Güreşte başpehlivanda İbrahim Bölükbaşı, 90 kiloda Murat Ertürk birinci oldu. Başpehlivana 2 bin, 90 kiloda dereceye girene de 1250 TL ödül verildi.
Mehmet Ali Erbil'in sunduğu çarkıfelekte attığı kahkaha ile adını Türkiye'ye 'Gülen adam' olarak duyuran Köksal Bozdemir, güreşçileri ve izleyenleri gülmekten kırıp geçirdi. Er meydanında attığı kahkaha ile güreşçileri zor durumda bırakan Bozdemir, "Güldüğüm zaman dakikalarca kahkaha atıyorum. Bu gülmem en zor anda olanları bile güldürüyor. Bu nedenle güreşçiler zaman zaman zor anlar yaşadı. Onlardan özür diliyorum. Allah herkesi güldürsün" dedi.

FOTOĞRAFLI