GİRESUN’da 20 Kasım'da başlayan Uluslararası Giresun Taş Heykel Sempozyumu'nda sanatçıların çalışmaları sürüyor.
Giresun Belediyesi tarafından projelendirilen ve Başbakanlık Tanıtım Fonu tarafından desteklenen Uluslararası Giresun Taş Heykel Sempozyumu, Giresun Liman Sahası'nda oluşturulan çalışma alanlarında, 3’ü yabancı 8 heykeltıraşın katıımıyla devam ediyor.  Kendilerine özgü temalar üzerinde çalışan sanatçıların heykelleri de yavaş yavaş şekillenmeye başladı. 6 Aralıkta sona erecek olan etkinliğin ardından ortaya çıkacak olan eserler Atatürk Meydanı'nda sergilendikten sonra şehrin değişik bölgelerine yerleştirilecek.
Ordu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç.Dr. Nihat Sezer Sabahat, bölgede ilk kez bir taş heykel sempozyumu düzenlediğini belirterek, kent için açık hava heykel müzesinin ilk adımlarının atıldığını söyledi. Her sanatçının kendine özgün bir tema üzerinde çalıştığını kaydeden Sabahat, ortaya çıkacak 8 eserin şehrin değişik yerlerine yerleştirileceğini hatırlattı, " Turizmin şehre akmasında yeni bir gerekçe oluşturulacak. Giresun için yayla ve deniz turizminin öneminden bahsediliyor ama bu heykellerin sayısı arttıkça gelen turistler için de bir sanat etkinliği olacak. Şehrin herhangi bir köşesinde farklı ülkelerden sanatçıların eseriyle birlikte olabilme imkanına oluşturulacak” dedi.
GİRESUN AÇIK HAVA MÜZESİ HALİNE GELECEK
Heykeltıraş Barış Aydın ise, heykellerin şehrin mimarisine ayrı bir renk katacağını ifade ederek, “8 özgün yapı kentin değişik noktalarında sergilenecek. Heykeller şehirin  havasını tamamen değiştirecek. Bu gelenekselleştiği zaman Giresun bir açık hava müzesi haline gelecek” diye konuştu. Şehirde yaşayanların heykellerin yapılışını yakından görmek için sempozyum alanına geldiğini de kaydeden Aydın, bazı meraklıların kendilerine eşlik etmek istediğini de sözlerine ekledi.
Uluslararası Giresun Taş Heykel Sempozyumu’na Türkiye’den Barış Aydın, Ekrem Yılmaz, Mustafa Bulat, Nihat Sezer Sabahat, Ramazan Tilki, Gürcistan’dan Jhon Gogaberishvili, Valerian Jikia ile Ukrayna’dan Lyudmyla Mysko Malyarenko katılıyor.

FOTOĞRAFLI