25. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nden Uşak Milletvekili seçilen Durmuş Yılmaz’dan ilk açıklamalar geldi.
MHP Uşak parti binasında İl Başkanı Ali Kurt ve parti yöneticileriyle birlikte basın açıklamasında bulunan Durmuş Yılmaz, seçim sonuçları ve yarın sabah açılacak olan piyasaların seçim sonuçlarını nasıl karşılayacağı konusunda açıklamalarda bulundu.
Durmuş Yılmaz, “Kısa bir sürede siyasetçi oldum ve seçime girdim. Ben Genel Merkez tarafından Uşak’tan aday gösterildim. Buraya geldiğim andan itibaren il ve ilçe yönetiminde ki arkadaşlarım ve tüm partililer beni bağırlarına bastılar. Beni kendilerinden birisi olarak hissettirdiler bana ve ben burada kendimi yabancı olarak hissetmedim. Başta il başkanımız olmak üzere ve tüm yönetimimize içtenlikle teşekkür ederim.” dedi.
Uşakla ilgili olarak ilk etapta yapacaklarını sıralayan Yılmaz; “Uşak’ın master programı yok, şehircilik planı yok. Uşak’ta şehircilik planın programın çok ilerisinde ve hızlı gidiyor. Onun için bir an önce master planın yapılıp şehrin en azından 50-100 yıllık geleceğinin planın yapılması lazım. Hangi bölge şehirleşmenin hangi alanlarında neler yapılacağına karar verilmelidir. Bu basit ve ucuz bir şey değildir. Ankara’da bunun için çalışacağım. Yetkililer ile görüşümü paylaşacağım ve bu konuda da adımlar atmaya çalışacağım. İnşallah başarılı olurum. Bunun kolay olmadığını da biliyorum. Ama mutlaka yapılması gerektiğini de biliyorum. Uşak sanayi bakımından girişimci bir şehirdir. Uşak ilklerin şehri diye her zaman söylüyoruz. Uşak’ı marka bir şehir yapacağız diyoruz ama ben bu marka kelimesini kullanmak istemiyorum, çünkü bankanın içi boş. Bir kelimeyi çok kullanırsanız onun anlamı yitiriliyor. O nedenle bu kavramı kullanmadan Uşak’ı nasıl ön plana çıkartabiliriz. Özellikle ayda 30 bin atık işleyen ve Uşak’ın ekonomisinin bel kemiği olan bu faaliyet konusunu nasıl daha ileriye götürebiliriz, nasıl daha ekonomik hale getirebiliriz bu konuda çalışmaları sürdüreceğim. Ben bu duygularla seçimde bana oy veren oy vermeyen tüm Uşaklı hemşerilerimi saygıyla selamlıyorum. Artık Uşak’ta Milliyetçi Hareket Partisi’nin de bir milletvekili var. Ben bunun için gayret edeceğim ve çalışacağım. Buradan tüm Uşak halkına tekrardan teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.
DURMUŞ YILMAZ; “PİYASALAR BELİRSİZLİĞİ SEVMEZ”
Eski Merkez Bankası Başkanlığı da yapan ve ekonomist özelliği ile ön plana çıkan MHP’nin çiçeği burnunda milletvekili Durmuş Yılmaz; “Piyasalar belirsizliği sevmez. Dolayısıyla bu dakika itibari ile yarın sabah piyasalar açıldığında ortada bir belirsizlik olacak. Dolayısıyla bugünden yarına piyasalar açılıncaya kadar siyasi parti liderlerinin, siyasi parti kurmaylarının hükümet kurulmasıyla ilgili olarak beyanları, söyleyecekleri sözler ve bunların piyasa oyunları tarafından algılanması ve bu algılanmanın ayağının yere basıp basmadığı belirleyici olacaktır. Eğer bugünden yarın sabah saat 10’da piyasalar açılıncaya kadar söylenen sözler bir hükümet kurulabileceğini ortaya koyuyor ise ve piyasada bunu satın alabilirse ben işlerin bu şekilde devam edeceğini düşünüyorum. Ve uzun vadede istikrarsızlık beklemiyorum. Çünkü zaten ekonominin şu anda ki performansı, AK Parti tek başına da iktidar olsa artık reform yapacak gücü ve takati kalmadı. Ekonomi yüzde 2 - 2,5 büyüme bandına takıldı kaldı. Bunun yapılabilmesi için gerçekten güçlü hükümete ihtiyaç vardır. Güçlü hükümeti de bu parlamento da çıkarmaya gayret edecektir diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.