TSV Bayer 04 Leverkusen Werkselfen’i her iki maçta da yenerek çeyrek finale yükselen Alman ekibi Buxtehuder SV, Muratpaşa Belediyespor’un Avrupa’nın 2 numaralı kupası olan Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) Kupası’nda rakibi oldu.
Avusturya’nın başkenti Viyana’da bulunan EHF merkezinde yapılan kura çekiminde Paşa’nın meleklerinin rakibini kulüp yöneticisi Ahmet Öztürk çekti. Öztürk, EHF Genel Sekreteri Michael Wiederere’nin de katıldığı kura çekiminde, Paşa’nın meleklerinin rakibi olarak Alman ekibini belirledi.
Muratpaşa Belediyespor Yöneticisi Ahmet Öztürk Alman ekibi Buxtehuder SV’nin son üç sezondur EHF Kupası’nda mücadele ettiğini belirterek, “Oldukça güçlü bir rakiple eşleştik. Rakibimizin EHF ve Challenge Kupası tecrübeleri var. İlk maçı deplasmanda oynamamız bizim için avantaj. İlk maçta avantajımızı iyi kullanıp yarı finale çıkmak istiyoruz” dedi.
Muratpaşa Belediyespor çeyrek final ilk maçını 4-5 Nisan’da Almanya’da, rövanş karşılaşmasını ise 11-12 Nisan’da da Antalya’da oynayacak.