Milliyetçi Hareket Partisi milletvekili adayı Cemil Yıldırım Türk, MHP’nin esnafa özgü destek programları uygulayacağını söyledi.
Türk yaptığı açık hava toplantısı konuşmasında, "Esnaf ve sanatkâr kesimi güçlendirilerek faaliyetlerine dinamizm kazandırılacak. Meslek standartları geliştirilecek, esnafa ihtisas kimliği kazandırılacak ve mensubiyet bilinci oluşturulacak. MHP’nin ortaya koyacağı programla sadece esnaf ve sanatkara özgü destek programı uygulamayla birlikte hayata geçirilecek. Esnaf ve sanatkarın uygun krediye ve dış pazara erişimi kolaylaştırılırken esnaf ve sanatkarın krediye erişimini engelleyen teminat sorunu tamamen ortadan kaldırılacak." dedi.
Esnafın ürettiği malın dış pazarda tanıtımı için çalışmalarının da olacağını belirten milletvekili adayı Türk, "Esnaf ve sanatkarlarımızın ürettikleri malların dış pazarlarda tanıtılması ve fuarlara katılmaları için özel teşvik sistemleri geliştirilecek. AVM yasası esnafın haklarını koruyacak şekilde yeniden düzenlenecek. Çıraklık eğitimi ve mesleki eğitimi özendiren özel destekler uygulanacak. Toplumun her kesimin rahatlıkla ulaşabileceği yerlerde Ahi Kent merkezleri açılacak, bireylerin becerileri doğrultusunda iş edinmelerine ve kendi işlerini gerçekleştirmelerine imkân verecek destek sağlanacak yeni iş yeri açan esnafa beş yıl süreyle vergi ve prim avantajı
sağlanacak." diye konuştu.