Bugünün ilk nöbetçisi Gazeteci Pelin Batu oldu. Silivri Cezaevi önüne saat 09.00'da gelen Pelin Batu, bir sandalye üzerinde oturarak nöbete başladı. Beraberinde getirdiği kitabı okuyarak nöbete başlayan Batu, Türkiye'nin basın ve ifade özgürlüğü konusunda Afganistan ve İran liginde oynadığını söyledi.

"TÜRKİYE, İRAN VE RUSYA'YI GEÇMİŞ VAZİYETTE"


Silivri Cezaevi önünde gazetecilere konuşan Pelin Batu, “Bugün Can Dündar ve Erdem Gül'ün 15'inci günü. Ama içeride o kadar çok gazeteci var ki Türkiye İran ve Rusya'yı geçmiş vaziyette. Basın ve ifade özgürlüğü konusunda Afganistan ve İran liginde oynuyoruz artık. Bu ülkemiz için büyük bir utanç kaynağı. Bugün nöbetin 8'inci günü ve Dünya İnsan Hakları Günü, benim nöbetim böyle bir güne denk geldi. Benim için çok manidar oldu" şeklinde konuştu.

"HEPİMİZİN UTANMASI GEREKEN BİR ŞEY"

Bazı gazetecilerin yıllardır cezaevlerinde yattığını anlatan Batu, “Can ve Erdem benim çok iyi arkadaşlarım. Kaç yıl onlarla Cumhuriyet'te birlikte çalışıyorduk. Çok saygı duyduğum insanlar ama içerideki gazeteciler saymakla bitmez. Kimileri yıllardır içeride. Türkiye'nin geneline baktığımızda Kürt gazeteciler var. İsimlerini bile bilmediğimiz insanların sesini bile duyamaz olduk. O yüzden bu hepimizin ayıbı. Hepimizin utanması gereken bir şey" diye konuştu.