Rus deniz komandoları ve askeri polislerinden oluşan büyük bir birliğin Hama'nın kuzeyinde bulunan ve Hristiyanların yoğunlukta yaşadığı Muharda kasabasına ulaştığı bildirildi.
 Al Masdar'ın haberine göre, Hama'nın 25 km kuzeyinde bulunan Maharda kasabasında Rus askerlerinin konuşlandığı belirtildi.
 Bölgedeki askeri kaynaklardan edinilen bilgilere göre; Suriye, Rusya, İran ve diğer müttefikler, Hama kuzeyinden başlayacak ve İdlib’in güney sınırında bulunan Han Şeyhun beldesine kadar devam edecek bir taarruza hazırlanıyor.

Öte yandan yine Al Masdar'a göre, geneli Şii olan yüzlerce hükümet yanlısı asker Pazar akşamı Suriye Ordusu'na yardım etmek amacıyla Hama'ya geldi. 
 Bir askeri kaynaktan Al Masdar Haber Ajansı'na gönderilen bilgide, "Yabancı savaşçıların konvoyu Halfaya'nın yakınında konuşlandırıldı ve önümüzdeki günlerde isyancıların bulunduğu kasabaya saldırı düzenlemeye yardımcı olacak." dendi
 İslam Devrim Muhafızları ve Hizbullah'tan oluşan takviye birliklerinin Suriye hükümet güçlerine, Hama'nın kuzeyindeki cihatçıları ortadan kaldırması için ve muhtemelen İdlib'in güneyine doğru ilerlemesi için yardımcı olması bekleniyor. 
 TERÖR ÖRGTÜ PKK'NIN SURİYE KOLU YPG DE AÇIKLAMIŞTI
 Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG de geçtiğimiz hafta İdlib'le ilgili açıklamalarda bulunmuştu. YPG komutanı Sipan Hemo, ABD ve Rusya'nın desteğiyle Rakka'dan sonra İdlib'e yöneleceklerini açıklamıştı. 

Kaynak:Vatan