Kuşadası Belediye Meclisi’nin yaptığı olağan toplantısında geride bırakılan bir yılın faaliyet raporu ele alındı, yeni belediye binasının eski garaj bölgesine yapılması için çalışmaların başlatılması kararlaştırıldı.
Belediye Başkanı Özer Kayalı başkanlığında yapılan toplantıda, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kurucusu Türkan Saylan’ın ismi, Güzelçamlı Mahallesi’ndeki bir parka verildi. Başkan Kayalı, toplantıda meclis üyelerinin verdiği soru önergesi çerçevesinde yolların durumu ile ilgili bilgiler de verdi.
Belediye Başkanı Özer Kayalı dönemine ait faaliyet raporunun ele alındığı maddede söz alan AKP Meclis Üyesi Tacettin Özden, sıfır işgaliye gibi kendilerini mutlu eden uygulamalara dikkat çekti. Özden,” Seçimler öncesi Kuşadası’nın önüne çok büyük hedefler koydunuz. Onun için faaliyet raporunuz beklentilerimizi karşılamıyor. Bizi mutlu eden sıfır işgaliye gibi birkaç konu var. Ancak daha büyük faaliyetler görmeyi arzu ederdik” diyerek, AKP grubu olarak faaliyet raporuna çekimser oy vereceklerini söyledi.
Yapılan oylamada faaliyet raporu 15 kabul, 6 çekimser oyla kabul edildi. Başkan Kayalı, Çekimser oy verilmesini iyi niyet göstergesi olarak gördüğünü söyledi. Kayalı; ”Çekimser oy veren arkadaşlara teşekkür ederim, çekimser oy vermeleri bile iyi niyet gösterisidir. Çok açık ve net şunu söylüyorum, hangi partiden olursa olsun tüm meclis üyesi arkadaşlarımın bir tek hedefi var, Kuşadası’nı dünyaya konuşturmak”dedi.
Sıfır işgaliye kararına değinene Kayalı, "Kuşadası turizm sezonuna yeni bir çehre ile girecek. Önceliğimiz Kuşadası’na tekrar turizmin amiral gemisi kimliğini yeniden kazandırmak. Kuşadası bir Turizm kenti ve öyle kalmalı. Kentin simgesi Güvercinada ile ilgili tüm yasal prosedür bitti. Önümüzdeki günlerde ihalesini yaparak, Güvercinada’yı yeni yüzü ile turizm sezonunda ziyarete açacağız. Esnafımızın desteği ve katkısıyla Tarihi Kaleiçi bölgesinde bir sokağı pilot bölge olarak ele alıp yeniliyoruz. Turizm sezonuna yetişecek. Yerli ve yabancı ziyaretçilerin Kuşadası’nda en çok şikayet ettikleri cadde ve sokakların işgallerine bu sezondan itibaren son veriyoruz. Aydın Büyükşehir Belediyesi, Kuşadası Ticaret Odası, Kuşadası Esnaf ve Sanatkarlar Odası temsilcileri ile belediyemiz yetkilileri bir araya gelerek ortak kararlar aldı. “Sıfır işgaliye” uygulaması başladı. İlçe genelinde meydan, cadde, yol, park gibi yerlerde araç ve yaya trafiğini engelleyen işgaller olmayacak. Halkımız ile yerli ve yabancı turistlerin rahatça gezip dolaşabileceği bir ortam yaratılacak” diye konuştu.