Cihan KAYA- Süleyman İLTER/ORTACA (Muğla), () - MUĞLA'nın Ortaca İlçesi'ndeki Dalyan Kanalı, İztuzu Plajı ve Sulungur Gölü'nde temizlik çalışması yapan çevreciler, 100 poşet çöp topladı.
İztuzu Kumsalını Kurtarma Platformu Üyesi Hollandalı emekli İngilizce Öğretmeni Maria Jonker ile eşi Co Jonker'in facebook üzerinden 'Yaban hayatı için lütfen Sulungur Gölü'nü ve İztuzu Kumsalı'nı temizlemeyi destekleyin' sloganıyla yaptığı çağrıya, yerli ve yabancı çevreciler 50 kişilik katılımla karşılık verdi. Dalyan kanalı, İztuzu Kumsalı ile Sulungur Gölü çevresinde ve sazlıklarda dün sabah başlayarak gün boyu süren çalışmalarda cam ve kağıt atıklar olmak üzere 100 poşet dolusu çöp toplandı.
Etkinliğe önderlik eden Maria Jonker, "İnsanların her zaman bir bahanesi oluyor. Aslında buraya gelip, temizlik çalışmalarına destek verseler onlar da mutlu olacak. Temizlik sonrası eve gidince çok huzur duyuyoruz. Çok bilinçsiz ve duyarsız insanlarımız var. İztuzu'da temizliğe katılım sayısında artış olması ayrı bir sevinç kaynağı oldu" dedi

FOTOĞRAFLI