Rihanna ve Beyonce gibi starlara mücevher üreten Messika’nın 60 karatlık paha biçilemeyen pırlanta gerdanlığı İstanbul Jewelry Show’da sergilenicek.
Türkiye ekonomisinin özellikle yüksek katma değerli ürün ihracatını arttırmak için çaba harcayan Mücevher İhracatçıları Birliği (MİB) bu sene birbirinden renkli organizasyonlara imza attı. Yabancı alım heyetlerini Türkiye’ye getirmek ve burada unutamayacakları kadar iyi ağırlamak için çok çaba harcadıklarını belirten MİB Başkanı Ayhan Güner; "Her fuarda mücevher sektörünün gücü ve ihracatı artıyor, küresel rekabet gücü gelişiyor. Bu fuarda da amacımız ihracatı desteklemek. Ne gerekiyorsa yaptık ve yapacağız" dedi.
Rihanna ve Beyonce gibi dünya starları için özel mücevherler tasarlayan Messika’nın 2,5 milyon euroya mal olan ancak satışına paha biçilemeyen gerdanlığı çok özel güvenlik önlemleri altında İstanbul’a getirildi. Gerdanlık bugün saat 11.00’den itibaren Mücevher İhracatçıları Birliği standında kısa süreyle sergilenecek. Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Ayhan Güner ve Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra Barselona ve Porto’nun da kalelerini koruyan Portekiz’in efsanevi file bekçisi Vitor Baia ve eşinin de katılacağı etkinlikte Moskova Elmas Borsası Başkanı ve Dünya Elmas Borsaları Birliği Başkan yardımcısı Alex Popov, gerdanlığı Andrea Baia’nın boynuna takacak.
15 Mart tarihine kadar devam edecek fuar, Istanbul Jewelry Show Gala Gecesi ile muhteşem bir organizasyona imza atacak. Bir yandan mücevher sektörünün en önemli katma değeri olan tasarımın gelişmesi için gerçekleştirilen AJUR 2015 tasarım yarışmasını kazanan tasarımlar ilan edilecek. Yarışmada dereceye girenlerin ödüllerinin verileceği gecenin yıldızı Candan Erçetin olacak. Dünya çapında yabancı alım heyeti rekorunun kırıldığı fuarın gala gecesinde sahne alacak olan Erçetin, sadece Türk değil özellikle yabancı katılımcıların unutamayacakları bir konser verecek. Rihanna ve Beyonce gibi dünya starları için mücevher tasarlayan Messika’nın paha biçilemeyen gerdanlığını Moskova Elmas Borsası ve World Diamond Mark Başkanı Alex Popov ile boynuna takacak olan Candan Erçetin paha biçilemeyen sesine konser süresince bu değerli gerdanlık eşlik edecek.