ANKARA () - ROKETSAN ve WZL1 firmaları MSPO Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda 2.75 lazer güdümlü CİRİT ve Uzun Menzilli Tanksavar UMTAS füzelerinin Polonya Silahlı Kuvvetleri envanterindeki platformlara entegrasyonu konusunda işbirliğine yönelik bir anlaşma imzaladı.

Roketsan ve WZL1 firmaları MSPO Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda 2.75 lazer güdümlü CİRİT ve Uzun Menzilli Tanksavar UMTAS füzelerinin Polonya Silahlı Kuvvetleri envanterindeki platformlara entegrasyonu konusunda işbirliğine yönelik bir anlaşma imzaladı. Roketsan Yönetim Kurulu Başkanı Vekili Ergüder Toptaş, WZL1 Yönetim Kurulu Başkanı Jan Pıetowskı, ve WZL1 Yönetim Kurulu Üyesi Zbigniew Sredzınskı tarafından imzalanan anlaşma kapsamında Roketsan ve WZL1, teknik ve idari hususlarda bilgi alışverişinde bulunarak olası işbirliği alanları için çözüm sunmayı hedefliyor.

"DOST ÜLKERE DE ROKETSAN ÜRÜN VE SİSTEMLERİNİN İHRACI SAĞLANACAK"

Törende söz alan Jan Pıetowskı, uzun yıllar boyunca, Polonya Silahlı Kuvvetleri için çeşitli proje ve sistemler geliştirdiklerini ekleyerek Roketsan ürün ve sistemlerinin farklı platformlara entegrasyonunun kendilerine sadece Polonya'da değil dünyada da farklı kapılar açacağını belirtti. Törende konuşan Roketsan Yönetim Kurulu Başkanı Vekili Ergüder Toptaş; Roketsan'ın roket ve füze tasarımı, geliştirilmesi ve üretimi konularında lider kuruluşlardan biri olduğunu belirtti. Roketsan'ın uluslararası müşterilerine lazer güdümlü 2,75 Füze "CİRİT" gibi operasyonel olarak kendini kanıtlamış hassas güdümlü füze sistemleri sağladığını ifade etti. İki firma arasındaki bu girişimin sonucu olarak, dost ülkelere de Roketsan ürün ve sistemlerinin ihracının sağlanacağını belirtti. Ayrıca anlaşmanın firmalar arasında gelecekte daha geniş işbirliği imkanları sunacağına inandıklarını ekledi.