Bozova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Şanlıurfa’dan Avrupa’ya Eğitim Köprüsü projesi kapsamında yaşlı hasta hizmetleri eğitimini görecek 16 kız öğrenciyi İspanya’nın Bilbao kentine gönderiyor.
Bozova İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Şeyh Özdemir, Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Dağtekin, Müdür Yardımcısı Atıfet Kaya ve İspanyaya gidecek olan Bozova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerini, makamında kabul eden Bozova Kaymakamı Recep Öztürk, proje hakkında bilgi aldı.
Proje kapsamında İspanya’ya gidecek olan kız öğrencilerine tavsiyelerde bulunan Özdemir, Bozova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerini, projelerinde dolayı tebrik ederek projede emeği geçen herkese teşekkür etti.
Bozova adına bir umut projesi olduğunu belirten Özdemir, “Özelikle kız öğrencilerimizin bu projeyle İspanya’ya gidiyor olmaları benim müdürlüğüm adına ilçem adına ilim adına bir gurur. Bu gurur bizlere yaşatan arkadaşlarımızı tekrar teşekkür ediyorum tebrik ediyorum ve bu proje çerçevesinde yurt dışın gidecek kızlarımızda hayırlı yolculuklar diliyorum” dedi.
Bozova Mesleki ve Teknik Kız Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Dağtekin ise, “Şanlıurfa’da Avrupa’ya eğitim köprüsü projesi sayesi yaşlı hasta hizmetleri öğrencilerimiz iki hafta süreyle İspanyada staj göreceklerdir. Çocuk gelişimi ve eğitim görecek öğrencilerimiz ise Almanya gideceklerdir. Öğrencilerimiz bu staj sayesinde hem mesleki anlamında kendilerini geliştirecekler hem de ufuklarını vizyonlarını geliştirecekler. Ayrıca Avrupa Kültürünü görme tanıma olanağını bulacaklar. Bizde okul olarak orada bulunduğumuz sürece Ülkemize en iyi şekilde tanıtmak temsil etmek gayretin içerisinde olacağız. Eğitimimizi en güzel şekilde gerçekleştirip, döneceğiz. İlimiz ve İlçemiz kız çocuklarını okuması ve okutulması konusunda, diğer bölgeler göre biraz daha arka plandadır. Bu projemiz inanıyorum ki, bir farkındandık yaratacak, kız çocukların daha çok okullaşmasını okutmasını oranın yükseltmesinden ayrıca katkıda bulunacağını düşüncesindeyim” dedi.
Öğrenciler ise, ilçede bir ilke imza atarak böyle bir proje kazanmanın sevincini yaşadıklarını belirtti. Kaymakam Öztürk, öğrencilere kitap hediye ederek başarılar diledi.