Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) İstanbul Bölge Müdürlüğünden gelen teknik heyet, Akçakoca’da Kentsel dönüşüm projesi ile ilgili bir dizi incelemelerde bulundu.
Akçakoca Belediye meclisinin geçtiğimiz aylarda aldığı kentsel dönüşüm kararı ile ilgili TOKİ heyeti Akçakoca’da inceleme gezisi yaptı. Ayazlı, Yeni Mahalle bölgeleri gezildi.
Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, gelen teknik heyetle birlikte belediyede yaklaşık 1 saat süren toplantı gerçekleştirdi. Görüşmelerin ardından ilçenin çeşitli yerlerini gezerek incelemelerde bulundular. Bu bağlamda ilçenin muhtelif yerlerinde kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili önemli çalışmalar yapmak için bir ön görüşme ve hazırlık çalışması yapıldı. Gelen heyetin incelemede bulunduğu alanlarla ilgili olumlu rapor vermesi halinde tespit dilen alanlarla ilgili proje çalışmaları başlatılacağı belirtildi.
Akçakoca Belediye Meclisi, Ocak ayı oturumunda aldığı bir kararla Çarşı merkezinin bir bölümü ile Ayazlı mahallesinin bir kısmını ‘’Kentsel Dönüşüm ve Yenileme Alanı’’ ilan etmişti. Bu karara göre, Kentsel Dönüşüm Alanı ilan edilen yerlerdeki arsa ve binaların TOKİ eliyle satın alınacağı ve bu alanda yıkımların yapılacağı öğrenildi.