Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Elazığ İl Koordinatörlüğü tarafından 13. çağrı ilanında projesi onaylanan 7 yatırımcı ile sözleşme imzalanırken, yatırım sonrası eğitimlere katılanlara da sertifikaları verildi.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Elazığ İl Koordinatörlüğü’nde, proje imzala ve eğitim sertifikası programı düzenlendi. Programa Vali Murat Zorluoğlu, TKDK Elazığ İl Koordinatörü Turan Karahan ve yatırımcılar katıldı.
Hükumetin en çok destek verdiği alanların başında kırsal kalkınma ve tarımın geldiğini belirten Vali Zorluoğlu, "Bir çok uluslararası fondan da maksimum ölçüde yararlanmaya gayret gösteriyoruz. Bu çerçevede AB’nin aday ülkelere üyelik öncesinde yaptığı yardımların başında da İPA dediğimiz mali yardımlar geliyor. Bunlar içerisinde Kırsal Kalkınmayı destekleme programı altında bugün burada toplantısını yaptığımız destekler çok önemli bir yer tutuyor. TKDK Elazığ İl Koordinatörlüğü, kurulmasından bu yana kırsal kalkınma ve tarımın desteklenmesi konusunda çok önemli işlevler üstlendi. Şuana kadar 308 proje kabul edilmiş, 196 tanesi sözleşmeye bağlanmış, 128 tanesinin de ödemesi gerçekleştirilmiştir. Kabul edilen proje bedeli 250 milyon lira, sözleşmeye bağlanan 137 milyon, şuana kadar ödenen ise 83 milyon liranın üzerinde bir destektir. Bu çok önemli bir rakamdır. Bugünde 13. çağrı ilanında kabul edilen 65 projeden, 7 adet projenin sözleşmesini imzalıyoruz. Bunlar meyve ve sebzelerin işlenmesi, süt, süt ürünlerinin işlenmesi, et ile et sektörlerinin işlenmesidir. Proje bedeli 24 milyon liraya yakın, kurumumuzun katkısı ile 12 milyon lira civarındadır. Yani yarısını kurumumuz yatırımcımıza destek olarak verecek" dedi.
Eylül ayında yeniden çağrıya çıkılacağını da kaydeden Vali Zorluoğlu, bir takım yeni sektörlerde etkilendiğini ve tüm yatırımcıların kurumu dikkatle takip etmesini istedi.
TKDK Elazığ İl Koordinatörü Turan Karahan ise, "2012 yılında kuruluşunu gerçekleştirdiğimiz Tarım Kırsal Destekleme Elazığ İl Koordinatörlüğü’nde o günden bu güne Elazığ’da ciddi yatırımlar gerçekleştirildi. Bugünde 13. çağrıda projesi kabul olan yatırımcılarımızla protokol imzalayacağız. Ayrıca 5 yıl süresince yatırımcıları izliyoruz ancak onları sadece denetlemiyoruz. Bu süreçte bilgi ve bilinçlendirme alanında değişik zamanlarda eğitimler veriyoruz" diye konuştu.
Vali Zorluoğlu, daha sonra 13. çağrı ilanında projeleri imzalanan 7 yatırımcıya dosyalarını, eğitime katılanlara da sertifikalarını verdi.