Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından sabah saat 06.00'da şehir merkezinde 35 ayrı adrese gerçekleştirilen baskınlarda farklı meslek gruplarından 26 kişi gözaltına alındı.

KELEPÇELİ GÖZALTI

Polis, şahısları evlerinden kelepçeleyerek aldı. Gözaltına alınan kişiler, sağlık kontrolü için hastaneye de kelepçeli bir şekilde getirilip götürüldü. Şahıslar, ek hizmet binasından karakollara da kelepçeli bir şekilde gönderildi. Gözaltına alınanlar arasında 2 başörtülü bayan yer aldı. Aynı muamele 2 başörtülü bayana da yapıldı.



GÖZALTINA ALINAN KADIN, İŞ ADAMININ EŞİ

Gözaltındaki bayanlardan birisisin işadamı Ö.Y.'nin eşi S.Y., diğerinin de Bank Asya Manisa Şubesi'nde gişe memuru olarak çalışan S.A. olduğu öğrenildi. İşadamı Ö.Y.'nin eşi S.Y. ve gişe memuru S.A. da evinden kelepçelenerek alındı, yapılan işlemler boyunca kelepçeleri çıkarılmadı. Başörtülü bayanlara vurulan kelepçe, yakınlarını ağlattı.



BARO TEPKİ GÖSTERDİ

Manisa Baro Başkanı Ali Arslan, Manisa'da polis tarafından düzenlenen 'makul şüphe' operasyonunda, Manisa'nın önde gelen avukatları Menderes Hırçıner ve Gürhan Onat ile birlikte 26 kişinin kelepçelenerek gözaltına alınması ve haklarında verilmiş olan yakalama kararının açıkça kanuna aykırı olduğunu söyledi. Baro Başkanı Arslan, kaçma ihtimali olmayan meslektaşlarının yasal koşulları olmaksızın, sabaha karşı evlerine yapılan baskınla ve elleri kelepçelenerek gözaltına alınmalarının kişilik haklarının ağır ihlali niteliğinde olduğunu kaydetti.

KAYNAK:HABERLER