Aralarında Ekrem Dumanlı, Şahin Alpay, Mümtazer Türköne gibi isimlerin de olduğu 54 kişiye ilişkin soruşturma süreci darbe girişimi sonrası başladı.Airport AVM’nin ortağı için de mallarına el koyma kararı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, Fetullahçı Terör Örgütü soruşturması kapsamında 54 kişi hakkında gözaltı kararı vermişti. Soruşturma kapsamında şüphelilerin bir bölümü tutuklanırken, bazı şüpheliler ise gözaltına alınamamıştı.

Hakkında gözaltı kararı bulunan isimlerden Hüseyin Döğme’nin geçtiğimiz Nisan ayında yurtdışına gittiği öğrenildi. İlk önce Londra’ya gittiği belirtilen Döğme’nin daha sonra nereye gittiği bilinmiyor. Soruşturma savcılığının 30 Kasım tarihli, ‘el koyma kararı’ talepli başvurusunu değerlendiren Sulh Ceza Hâkimliği anılan kişiler için mal varlıklarına el koyma kararı verdi.

AİRPORT AVM’NİN DE ORTAĞI
Anılan isimler arasında yer alan Hüseyin Döğme, AVM ve gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren çok sayıda şirketin sahibi. Söz konusu varlıklar arasında, Yenibosna’da 8 yıl önce açılan Airport AVM de bulunuyor. Ticaret sicil gazetesi kayıtlarına göre, Hüseyin Döğme’nin anılan şirketlerdeki diğer ortakları ise birinci derece yakınları.
Airport AVM’nin ortağı için de mallarına el koyma kararı
Döğme Ailesi'nin, Kapıkule Yolu (Edirne) üzerinde de yatırımları bulunuyor.


GAYRİMENKUL DE VAR MAĞAZA DA
59 milyon 800 bin TL sermayeli Döğme Gayrimenkul Yatırım A.Ş., Döğme Mağazacılık A.Ş, Döğme Turistik Tesisler A.Ş., isimli şirketler de Hüseyin Döğme’nin ortağı olduğu şirketler arasında. Anılan şirketlerin sicil kayıtlarından edinilen bilgilere göre, Döğme, bir süre önce bazı şirketlerin yönetimindenAirport AVM’nin ortağı için de mallarına el koyma kararı
ayrılırken bazı şirketlerdeki yönetim kurulu üyeliği ise devam ediyor.

Bank Asya’nın kurucu üyeleri arasında da yer alan Hüseyin Döğme, kapatılan Zaman Gazetesi’nin bağlı olduğu Feza Gazetecilik şirketinin de yönetiminde yer almıştı.

BAŞKA İSİMLER DE LİSTEDE
Döğme’nin yanı sıra mal varlıkları el konulan iş adamları arasında Oktay Vızvız, Abdullah Katırcıoğlu, Adil Gülçek gibi isimler de bulunuyor. Oktay Vızvız’ın tekstil ve enerji sektöründe faaliyet gösteren yatırımları bulunurken, Katıroğlu’nun sahibi olduğu şirketler TMSF bünyesine geçmişti. Katırcıoğlu ismi, FETÖ’nün önde gelen finansörlerinden biri olarak gündeme gelmişti.

KAYNAK:HÜRRİYET