Ergün TOS/FETHİYE (Muğla), () - MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'ndeki dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezi Babadağ'dan yılın ilk 7 ayında 50 bin 305 uçuş gerçekleşti.
Fethiye'nin Ölüdeniz Mahallesi'ndeki 1965 rakımlı Babadağ'ın zirvesindeki 1700, 1800 ve 1900 metre pistlerinden yamaç paraşütüyle uçanların sayısı geçen yıla göre ciddi oranda arttı.
Çinliler başta olmak üzere Uzakdoğulu turistleri de ilçeye çeken Babadağ, Temmuz ayını rekor uçuş sayısıyla kapatmaya hazırlanıyor. Temmuz ayının ilk 25 gününde Babadağ'dan uçanların sayısı geçen yılın aynı dönemine göre 4 bin 57 kişi artarken, bu yılın ilk 7 ayındaki uçuş sayısı da yüzde 40 artışla 50 bin 305'e ulaştı.
'YILSONU HEDEFİ 100 BİN'
Babadağ'ın işletmesini yürüten Fethiye Güç Birliği şirketi ve aynı zamanda Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan, Babadağ'ın her geçen gün Avrupa ve dünyanın en iyi hava sporları merkezi olma yolunda ilerlediğini söyledi. Geçen yıla göre bu yıl yüzde 40'ın üzerinde bir artış olduğuna belirten Arıcan, "Yılsonunda 100 bin uçuş hedefimizi yakalamaya çok yakınız" dedi.
'TELEFERİK PROJESİ 2016'DA BAŞLAYACAK'
Teleferik projesin hayata geçmesiyle birlikte Babadağ'ın çehresinin değişeceğini anlatan Arıcan, "Önümüzdeki 6 ay içinde Babadağ teleferik ihalesini yapmak istiyoruz. 2016 yılı içinde teleferik projesinin başlaması için çalışıyoruz. Teleferikle birlikte isteyen herkes Babadağ 1700 metre pistine kolayca ulaşabilecek. Babadağ'ın zirvesinde kışın kar, yazın ise gün batımı manzarasını izlemenin keyfini yaşanacak" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI