Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Sağlık Bakanlığı tarafından görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı sonrası yapılacak yerleştirmeler sonrası boş kalan kadrolar için bu yıl sonuna kadar yeniden sınav yapılacağını bildirdi.
Sağlık çalışanlarının uzun zamandır talep ettiği görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı geçtiğimiz aylarda yapılmıştı. Şube müdürlüğü ile yardımcı hizmetler sınıfının sorularının yüzde 85’inin aynı olduğu sınav sonucunda yardımcı hizmetler sınıfının gireceği kadrolar olan VHKİ, memur, şoför ve şef kadroların yüzde 90’dan fazlasının, unvan değişikliği kadrolarının büyük bir kısmının boş kalması bekleniyor. Konuyu Sağlık Bakanlığı’na taşıdıklarını belirten Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, önce Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Bakanlık Müsteşarı Eyüp Gümüş’le, son olarak da Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü İsmail Kartal’la görüştüğünü ifade etti. Görüşmelerde sınav sonuçlarının bağıl değerlendirme veya çan eğrisine göre değerlendirilerek tüm kadroların doldurulmasını, bunun mümkün olmaması halinde en kısa zamanda ve açılan kadro sayısının artırılarak yeniden sınav yapılmasını talep ettiklerini belirten Memiş, görüşmeler sonrası sınavların bu yıl içinde tekrarlanabileceği konusunda mutabakata varıldığını kaydetti.
Yapılacağı bildirilen sınavla ilgili olarak sınava girecek her alandakilere kendi alanlarına uygun sorular sorulması, kadroların artırılması ve ücretinin daha makul tutulması talep edildi. Sınavla ilgili takvim ve ayrıntılar, Sağlık Bakanlığı tarafından çalışmaların tamamlanmasının ardından kamuoyuna açıklanacak. Ancak, mevcut sınav geçerliliğini koruyacak ve yerleştirmeler yapılacak.