ZONGULDAK (AA) - Vali Ali Kaban, Spor Toto 3. Lig takımlarından Zonguldak  Kömürspor'un, iç saha maçlarını oynadığı Karaelmas Kemal Köksal Stadı'nda incelemelerde bulundu. 

Kaban, beraberinde İl Emniyet Müdürü Osman Ak'la Karaelmas Kemal Köksal Stadı'na gelerek Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Karayılmaz'dan stattaki çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

 İl Emniyet Müdürü Ak da  Vali Kaban'a, Zonguldak Kömürspor'un maçlarının statta oynanması durumunda alınacak güvenlik önlemleriyle ilgili bilgiler verdi. 

Kabana, gazetecilere yaptığı açıklamada, Karaelmas Kemal Köksal Stadı'nın bazı sorunları olduğunu ve İl Emniyet Müdürlüğü yetkililerinin sıkıntıları kendisine aktardığını söyledi. 

Stadın tribünlerinin olduğu bölümün yıkılması konusunda kanaat oluşmasının ardından yıkıldığını anlatan Kaban, şöyle konuştu:

"Takımımızın mağdur edilmemesi  gerekiyor. Ama bunun da altyapısının hazırlanması gerekir. Özellikle insanımızın güvenliğini emniyet ve sağlık anlamında sıkıntıya girmemelerinin sağlanması gerekiyor. Onu sağlamak anlamındaki çalışmaları arkadaşlarımız tekrar yaptılar. Geçtiğimiz günlerde statta gezerek yeni bir çalışma gerçekleştirdiler.   Bize de konuyu arz ettiler ve yerinde görelim istedik. Gidip dışarıda başka stat aramaktansa burada kendi stadımızı bu haliyle güvenlik önlemleri iyi alınmak kaydıyla maçlarımızı sürdürmede fayda görüyorum. İnşallah 1-2 küçük önlem alındıktan sonra maç yapılabilme konusu gündeme gelecek."