Mehmet AKTARAN / İstanbul, () - YAPIMCILIĞINI Bilal Kalyoncu'nun, yönetmenliğini ise Ali Adnan Özgür'ün yaptığı “Adana İşi adlı filmin galası Sapphire AVM Sinemaları'nda gerçekleşti.

Galaya, filmin oyuncuları ile magazin ve sanat dünyasından çok sayıda isim katıldı.

24 Eylül Perşembe günü vizyona girecek olan film, 90'lı yıllarda Adana'da gerçekleştirilmiş bir banka soygunundan esinlenerek hazırlandı. Film, dürüst, çalışkan, iyiliksever ve bir o kadar da saf 2 Adanalı kafadarın maddi zorluklar içinde geçen yaşamlarından kurtulma çabasını konu alıyor.

FİLMDE HEM OYNADI HEM ŞARKI YAZDI

Filmin oyuncuları arasında yer alan Aylin Aslım, “Gerçek bir hikayeden senaryolaştı. Adana'da 90'larda yapılmış gerçek bir banka soygununu anlatıyor. Ben bu hikayede 'Kontes' adlı karakteri canlandırıyorum. Filmdeki tek kötü niyetli kadın, bir mafya kadını. Leydilik okulunda okumuş ama mafya kadını olmuş. Şiddet eğilimli, paralarının peşine koşan ve 2 kahramanın peşine koşan kontesi canlandırıyorum. Filme bir şarkı yazdım. Filmin sonunda yer alıyor. Onu da göreceklerdir. Bayramda, yağmurlu bir havada yapacak bir şeyler arayanlar için alternatif sunacağımızı düşünüyorum. Umarım izleyen herkes sever şeklinde konuştu.

“KURBAN KESMEK BİR BAYRAM DEĞİL"

Galada açıklamalarda bulunan oyuncu Ceyda Ateş ise “1,5 ay boyunca Adana'daydık. Adana'ya ilk defa gitmiştim. Benim için çok güzeldi. Yemek konusunda Adana'da sorun yaşadım. Ben et yemiyorum. O yüzden sorun yaşadım orada. Bence kurban kesmek yerine, hayvanlara acı çektirmek yerine, onlara eziyet edeceğimize, fakir ailelere, okuması gereken çocuklara yardım etsek daha güzel bayramlar olur. Kurban kesmek bir bayram değil. O yüzden ben çok doğru bulmuyorum dedi.

Davetliler, kokteylin ardından filmi izledi.