İstanbul Eyüp'te Necmettin Tolga G. adlı bir kişi dört ay önce silahla öldürüldü. Necmettin Tolga G.'nin eşinin, yasak aşk yaşadığı erkek arkadaşıyla birlikte 10'ar bin lira vererek kiralık katil tuttukları ve Necmettin Tolga G.'yi öldürttükleri ortaya çıktı.

İKİ SEVGİLİ GÖZALTINA ALINDI VE TUTUKLANDI

İstanbul'da yaşayan Necmettin Tolga G., 13 Ekim 2015 tarihinde Eyüp Güzeltepe Mahallesi'nde yer alan Yavuz Selim Caddesi'nde evine giderken silahlı saldırıya uğradı. Akşam saat 22.00 sıralarında caddede yürürken bir otomobilden silahla açılan ateş sonrasında kurşunlardan biri Necmettin Tolga G.'nin göğsüne isabet etti. Ağır yaralanan Necmettin Tolga G., Eyüp'te kaldırıldığı özel bir hastanede hayatını yitirdi. Olayın İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bildirilmesi üzerine Cinayet Masası soruşturma başlattı.

ARALARINDA HUSUMET ÇIKMADI


Güvenlik kamera görüntülerini inceleyen Cinayet Masası Polisleri zanlının kimliğini belirledi. Cinayeti, 'Uyuşturucu' ve 'Hırsızlık' suçlarından kaydı bulunan Bünyamin A. (38) adlı kişinin işlediği tespit edildi. Polis, farklı bir suçtan ötürü iki ay önce cezaevine giren Bünyamin A. ile Necmettin Tolga G. arasında husumet bulunmadığını saptadı. Cinayetin azmettiricilerinin olabileceği ihtimali üzerine soruşturma derinleştirildi. İnfaz edilen Necmettin Tolga G.'nin eşi Sevgi G.'nin (23) cinayetten bir ay önce kocasının arkadaşı olan İbrahim D. ile Antalya'ya yerleştiği tespit edildi. Polisler, yasak aşk yaşadıkları ortaya çıkan ikiliyi mercek altına aldı. İki sevgilinin telefon kayıtları incelendi.

'TETİKÇİ'YLE GÖRÜŞMELERİ VAR

Sevgi G. ve erkek arkadaşının bir yıldır görüştükleri ortaya çıktı. Yasak aşk yaşayan çiftin, cinayetten bir süre önce cinayeti işleyen Bünyamin A. ile görüştükleri de tespit edildi. Sevgi G. ve erkek arkadaşının, kiralık katil olduğu ileri sürülen Bünyamin A.'ya 10'ar bin lira verdikleri belirlendi. Deliller yeterli görülünce de cinayetin azmettiricisi oldukları düşünülen Sevgi G. ve İbrahim D., İstanbul'dan gönderilen sivil polisler tarafından Antalya'da yakalandı. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen Sevgi G. ve erkek arkadaşı susma haklarını kullandı. Savcı karşısında ifade veren Sevgi G.'nin kiralık katil tutarak cinayeti azmettirdiklerini itiraf ettiği belirtildi. Yaşananları anlatan iki zanlı tutuklanarak cezaevine yerleştirildi. Farklı bir suçtan tutuklu olan cinayet zanlısı Bünyamin A.'nın sonraki duruşmalarda cinayetle ilgili hakim karşısına çıkacağı belirtildi.

Kaynak: Gazete Vatan