Konya’nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Fatma, 2015 yılının büyük önem taşıdığını belirterek, “Yeni yıl, kentsel dönüşüm ve planlama ile diğer belediyecilik hizmetleri açısından çok önemli bir yıl olacak” dedi.
Halkın büyük teveccühüyle 2014 yılında göreve başladıklarını hatırlatan Başkan Toru, bu teveccühün büyük bir sorumluluk da yüklediğini söyledi. Bunun bilinciyle Meram’ı daha modern ve yaşanabilir ilçeler arasında daha ileri seviyelere taşımak için ekipleriyle birlikte seferber olduklarını anlatan Başkan Toru, “Meram’ın temel sorunlarının başında imar ve kentsel dönüşüm gelmektedir. Bu minvalde çalışmalarımıza ağırlık verdik. Çaybaşı, Hacıfettah ve Aksinne Mahallelerimizde kentsel dönüşüm çalışmalarına başladık. Dönüşüm çerçevesinde Konya’nın en eski yerleşim birimi olan Çaybaşı ve Hacıfettah Mahallelerini tekrar canlandırma arzusundayız. Planlama ve projelendirme çalışmalarımızı tamamen bunun üzerine odakladık. 2014 yılında imar planı ve revizyon çalışmaları kapsamında 43 milyon metrekarelik alanda planlama yaptık. Yeni yol açma, asfalt, bordür, parke ve diğer fiziki belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra kültürel ve sosyal belediyecilik alanlarında da örnek projeler uyguladık. 2015 yılı, kentsel dönüşüm ve planlama ile diğer belediyecilik hizmetleri açısından çok önemli bir yıl olacak” diye konuştu.
“YENİ TÜRKİYE’YE YAKIŞAN İLÇE OLACAĞIZ”
2015 yılının, Yeni Türkiye’nin inşası noktasında da önemli bir yıl olacağına dikkat çeken Başkan Toru, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu yönetimindeki Yeni Türkiye hedefi doğrultusunda bizler de her yönüyle yenilenmiş şehirleri inşa etmek için çaba harcayacağız. Bölgesinde lider ülke olan Yeni Türkiye’ye yakışan şehirler oluşturmak için var gücümüzle çalışacağız” dedi.
Başkan Toru’nun yeni yılın barış ve huzur getirmesini temenni ederek, “Dünyanın pek çok coğrafyasında ve özellikle İslam coğrafyasında yaşanan zulüm, maalesef 2014 yılının acı bir şekilde bitmesine neden oldu. Dünya genelinde toplumsal huzura, hoşgörü ve adalete olan özlem her geçen gün artmaktadır. Filistin, Suriye ve Irak başta olmak üzere dünyada süren tüm savaşların, akan kan ve gözyaşlarının yeni yılda son bulması hepimizin ortak dileğidir. 2015 yılının, tüm dünya halkları, ülkemiz vatandaşları, güzide şehrimiz ve şehrimizin incisi Meram için ihtiyaç duyduğumuz barışa, huzura ve berekete vesile olmasını; Hazreti Mevlâna’nın hoşgörü ve engin irfanının tüm kalplere hâkim olmasını Yüce Allah’tan temenni ediyorum” şeklinde konuştu.