Samsunspor'un tarihinde kara bir gün olarak hafızalara kazınan 20 Ocak 1989 kazasında, otobüsün içerisinden sağ olarak kurtulan futbolculardan efsane kaptan Emin Kar, o günle ilgili unutamadıklarını Samsun Canlı Haber TV'ye anlattı.

EMİN KAR: ÇOK BÜYÜK İZLER KALDI
Samsunspor Kulübü'nün eski futbolcusu ve aynı zamanda başkanlığını da yapmış olan Emin Kar, 20 Ocak 1989 kazasının yıl dönümünde Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına şunları söyledi: 

"20 Ocak cuma günü sabah 8.30'da kahvaltımızı yaptıktan sonra yola çıktık 10.30'da trafik kazasına maruz kaldık. 5 tane çok sevdiğimiz hocamız, şoförümüz, takım arkadaşlarımız kazada can verdiler. Evden bile daha çok vakit geçirdiğim arkadaşlarımı o kazada kaybettim. Kazanın üzerinden 28 yıl geçti. Bazı kesimler senede bir kez hatırlıyor  olsa da benim için her gün 20 Ocak. Çünkü o kazadan bende kalan çok büyük izler var. Ama hatırlanmak arkadaşlarımızı anmak tabiki güzel unutulmaması lazım. Fakat başka günlerde de hatırlanmak lazım. Kaybettiğimiz futbolcuların isimlerini şehrimizdeki bir çok yerde yaşatmamız lazım."

Haber: Ali BİROL - Yasin YILDIZ