Çorum’da etkili olan kar yağışı ve soğuk hava yaban hayvanlarını da olumsuz etkiledi.
Bugün hava sıcaklığının eksi 21 dereceye kadar düştüğü kentte Orman ve Su İşleri Müdürlüğü, Türkiye’nin ilk doğal fauna tanıtım alanında bulunan yaban hayvanlarının olumsuz hava şartlarından etkilenmemesi için seferber oldu.
Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğü tarafından 12 adet karaca, 6 ceylan, 4 geyik, 3 yaban keçisi ve 2 adet yaban koyunu bulunduğu fauna tanıtım alanında yemleme çalışması yapıldı.
Orman ve Su İşleri İl Müdürü Mahmut Temel, “Fauna tanıtım alanında yaklaşık 25 civarında hayvanımız var. Bunlar içinde sahaya yaptığımız 3 kulübe içerisine 5 ton yonca bıraktık. Böylece ağır kış şartlarında sürekli beslenebiliyorlar. Bugünde yemleme çalışması yapıyoruz. Su kaynağımız var. Sürekli besin ve su bulabiliyorlar. Tüm halkımızı Sıklık Tabiat Parkı’ndaki hayvanları görmeye davet ediyoruz. Bu hayvanların bir kısmı burada doğdu” dedi.
KAMERALARA İLGİNÇ GÖRÜNTÜLER TAKILDI
Orman ve Su İşleri Müdürlüğü ekiplerinin Fauna tanıtım alanında yaptığı yemleme sırasında kameralara ilginç görüntülerde takıldı. Bir kızılgeyik’in yem yemeye çalışan yavru ceylanı tekmelemesi kameralara yansıdı. İki kez yemden almak isteyen yavru ceylan ikisinde de kızıl geyik tarafından tekmelenince yem yemekten vazgeçti.